Tror på det gode i fellesskapet
Tror på det gode i fellesskapet
1 oktober 2019
Therese Helene Kongshavn er nyansatt leder for barna i Bergen Baptistmenighet.

Av Siri D. Fjeldberg

Utdannet spesialpedagog med årelang erfaring fra barnehage, skole og barnevernet, men likevel spent på å jobbe i menighet. «Jeg har lett etter noe nytt en stund da jeg så annonsen til menigheten, og har brukt tid på finne ut om dette var den veien jeg skal gå,» forteller hun. Therese har bakgrunn fra bibelgruppe, men har aldri funnet plassen sin i noen menighet. Nå er det imidlertid annerledes. «Jeg gikk litt på gudstjenester og det som slo meg er den utrolige varmen og velkomsten jeg opplevde,» sier Therese og forteller om en flott feiring hvor barna tok imot henne med sang og sjokoladehjerter. Ikke akkurat det man opplever i andre sammenhenger i følge hennes erfaringer.

Og nettopp fellesskapet er en vesentlig faktor for Therese når hun jobber med barn. «Dette er viktige år for barna, og jeg ønsker at vi skal skape gode minner som de kan ta med seg videre.» Etter bare noen uker har hun ikke kommet helt i gang, men har hatt første foreldremøtet for å finne ut hva foreldrene ønsker for barna sine. «De ønsker å starte kor, noe som er nytt for meg, og i tillegg en turgruppe,» forteller Therese. Selv er hun veldig glad i naturen, i tillegg til at hun liker å danse og å være tilstede for andre mennesker. Hun har tre egne barn, er fra Bergen og snakker like mye som andre bergensere. «Mitt bidrag inn i menigheten, og der hvor jeg tenker at jeg kan få brukt min utdannelse, er i organiseringen. Nå trengs det å nøste i ting, planlegge og legge tilrette. Jeg har tidligere ledet barnegrupper og arrangert turer. I tillegg har jeg via utdannelsen min noe ekstra faglig kunnskap å bidra med, selv om jeg ikke har så mye menighetserfaring. Jeg gleder meg også til å reise på Gi Jesus videre konferansen, da håper jeg å treffe andre og at jeg får utvidet nettverket mitt."

Gi Jesus Videre er en trosopplæringskonferanse i Kristiansand 22.-24 november. Konferansen arrangeres av Frikirkelig barne- og ungdomsunion. https://www.gijesusvidere.no/

Les også

Vil ikke være et underholdningsbidrag

Barn og unges hverdag er fylt av mye «støy» i form av underholdning bare et tastetrykk unna. Caleb og Sarah ønsker å sørge for næring, liv og vekst blant ungdommene i Skien Baptistmenighet.
Les mer

Ung europeisk nettverksbygging

European Baptist Federation Youth arrangerer årlig konferanse for unge ledere i Europa. Ung baptist har sendt deltakere i mange år og dette er en av møteplassene som blir prioritert.
Les mer

Nye retningslinjer for Frifond i Ung baptist

Mindre jobb for lokallagene, mer rettferdig ordning og fremdeles mulig å få penger til gode ideer!
Les mer
1 - 3 av 64
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone