Feirer løslatelsen ...
Feirer løslatelsen ...
3 mars 2017
Eugene Nkuranyabahizi, som er medlem i Sandnes Baptistmenighet er løslatt etter å ha tilbrakt de siste fire årene i varetekt, anklaget for folkemord i Rwanda.

Av Roger Dahl

Baptistmenigheten på Sandnes feirer Eugenes frigivelse søndag.

Eugune Nkuranyabahizi kom til Norge som FN-flyktning i 1999. Han slo seg ned i Sandnes, med kone barn og barn, og baptistkirka var det naturlige stedet å være med.

nrk.no skriver at Kripos fem år etter det fikk en liste over 15 personer bosatt i Norge, som myndighetene i Rwanda mente var mistenkt for å delta i folkemordene og forfølgelsen av tutsifolket.
Nkuranyabahizi ble etterforsket, men ikke varetektsfengslet før i 2013. Myndighetene i Rwanda ba om å få ham utlevert og Kripos sin etterforskning ble da avsluttet.

Etterforskningen og vitnemålene dannet grunnlaget, da retten konkluderte med at det var sterk nok mistanke mot 44-åringen til utlevering. Saken ble tatt til Høyesterett, men konklusjonen var at han kunne utleveres. I mellomtiden har mannen blitt holdt i varetektsfengsel, uten dom, i hele fire år.

Onsdag ble han sluppet fri. Da har Nkuranyabahizs advokat og støttegruppa rundt han over lang tid lagt ned et betydelig arbeid for å renvaske han for anklagene, som han selv benekter å være skyldig i. Det har gjort saken hans mye sterkere, men det understrekes fortsatt fra Kripos side at saken ikke er endelig avklart, men Kripos har likevel valgt å løslate Nkuranyabahiz mens de gjør nye undersøkelser. Støttegruppas mål er at anklagene skal frafalles.

– Dette er nesten som å være født på ny, sier 44-åringen til nrk.no, som endelig er hjemme hos kona og barna, og la til:
– Jeg er takknemlig for at jeg er gift med det beste mennesket på denne jord. Hun ga meg motivasjon til å overleve.

 

Les også

Våre tanker og bønner går til de rammede

Hendelser, som i Oslo natt til lørdag 25. juni, skal ikke skje. Vi er sterkt berørt av den forferdelige hendelsen med skyting, drap og mange skadde.
Les mer

Forebygger utenforskap

Ikkevoldsprisen 2022 er tildelt generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys i Samarbeidsrådet for tro- og livssynssamfunn (STL).
Les mer

Ukraina-krigen skygger for lidelsene i Myanmar

To kriser samtidig blir fort en for mye. Det merker de i Baptistsamfunnet som på en gang prøver å hjelpe flyktninger både fra Myanmar og Ukraina.
Les mer
1 - 3 av 87
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone