Henry Heranger til minne
Henry Heranger til minne
16 mars 2023
Pastor Henry Heranger døde natt til fredag, sist uke, 98 år gammel. Han var helt til det siste engasjert og positiv, og levende opptatt av utviklingen i vårt kirkesamfunn.

I det lederkonferansen vår startet sist fredag fikk vi meldingen om at våre gode bror og medarbeider, pastor Henry Heranger døde samme dag. Henry Heranger var helt til det siste engasjert og positiv, og levende opptatt av utviklingen i vårt kirkesamfunn. Heranger ble født på Eidsvoll, og han døde på Eidsvoll. Han ville ha fylt 99 år om han hadde fått leve til 19. november.

Henry Heranger gikk rett inn i pastortjeneste da han i 1951 fullførte Misjonsskolen i Oslo. Han har betjent, Gyland, Sirdal, Verdal og Sarpsborg baptistmenigheter, vært leder for distriktsstyrene på Vestlandet og Midt-Norge, før helsen gjorde at han måtte velge et annet yrke. Men hans gaver og tjenester ble ikke gravd ned av den grunn. Han ledet Bannerets styre, hvor han som leder snudde en negativ trend til positive regnskapstall og opplagstall. Det gjorde han samtidig som han var nestleder i Hovedstyret og med i menighetsrådet i Oslo 1. Baptistmenighet. I over 15 år varte denne perioden fram til midt på 80-tallet.

Da kalte Gud på Henry Heranger og han ble forstander for en liten pinsemenighet, en tjeneste han trofast utførte fram til pensjonsalderen. Heranger hadde åpne og gode relasjoner til Baptistsamfunnet i den tiden, og tidligere generalsekretær Billy Taranger skrev i et gratulasjonsord da Heranger fylte 75 år at Heranger alltid understreket hvor hans hjerte var, men at han i en periode følte at andre trengte hans arbeidsinnsats. 

Som pensjonist ble det mange år som pastor i Eidsvoll Baptistmenighet, der han og kona Ruth Eva fortsatte å ha sitt engasjement livet ut.

Kort tid etter at Ruth Eva døde, etter mange års sykeleie, fikk Henry Heranger i 2019 anledning å delta på Baptistenes Lederkonferanse. Da jeg snakket med han der gråt han av glede over å se alle de unge som deltok og som ville ta arven opp i vårt kirkesamfunn.

Henry Herangers gravferd går fra Eidsvoll kirke tirsdag 21. mars kl 10.30 med minnesamvær i Eidsvoll baptistkirke. Bildet er tatt av May Dahlø bare noen dager før Henry Heranger døde.

Våre tanker går til Henrys etterlatte, både familien og menigheten på Eidsvoll som har hatt så tett og god kontakt med Henry, Vi lyser fred over Henry Herangers gode minne! 

Roger Dahl, administrasjonsleder

Les også

Baptistkirka tas vare på

Flere år etter at den gamle baptistkirka på Eidsvoll ble solgt til et selskap som ville bygge nye boliger ser det ut til at bygget blir tatt vare på på en god måte.
Les mer

Baptistene deltok i grunnlovsfeiringen på Eidsvoll!

Karen-folket og Zomi-folket (chin) deltok i den kirkelige grunnlovsmarkeringen!
Les mer

Spennende tider i Eidsvoll Baptistmenighet

Nyansatt pastor i Eidsvoll Baptistmenighet Hogne Schie (th) sammen med menighetsarbeider Morten Sundqvist og menighetsrådsleder May Dahlø.
Les mer
1 - 3 av 3

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone