Fest og glede
Fest og glede
24 mars 2024
Uke 7 (Søndag 24. mars - søndag 31. mars) Kort ukentlig betraktning og praktisk øvelse i fastetiden.

Av Atle H. Eidem

Fra angst og frykt til glede.

Gjennom hele Bibelen så ser vi at Gud ber oss om å huske. Regnbuen på himmelen, høytidene som feires, Bibelens eget ord, gitt oss for å huske historien om Guds frelse. Nattverden som Jesus ber oss feire for å minnes Han. Vi bes huske Guds trofasthet og kjærlighet. Jesus vil at hans disipler i tiden frem til hans død skal huske alt de er og har i han. Hans kjærlighet, hva han lærte, hans helbredelse, medfølelse, barmhjertighet, nåde og kraft. Og oppstandelsens budskap er å huske hva Jesus har gjort og hva han vil gjøre for deg. Han lever livet du ikke kunne leve, et liv i fullkommenhet. Han døde døden du ikke kunne dø, døden som tok på seg selv all verdens synd, også din. Han overvant døden og oppstod til livet slik at vi kan leve i dag og for alltid, i en tett relasjon til Gud, ved hans veldige kraft.
 

Parafraseoversettelse av Romerne 8, 9-11.
«Om Gud selv har tatt bolig i deg, da er du en del av Hans rike og dine tanke og vilje er overgitt til Han. De som ikke har tatt imot denne usynlige, men på samme tid tydelige Gud, Kristi Ånd, vil ikke vite hva vi snakker om. Men for deg som Han har tatt bolig i - selv om du fremdeles opplever syndens begrensninger - opplever du selve livet på Guds vilkår. Det er fornuftig, ikke sant, at hvis den levende og nærværende Gud som oppreiste Jesus fra de døde, flytter inn i livet ditt, vil Han gjøre det samme i deg som Han gjorde i Jesus. Når Gud lever i deg (og det gjør Han, så sikkert som Han gjorde i Jesus), blir du utfridd fra døden. Med Hans Ånd som bor i deg, vil gjøre din dødelige kropp like levende som Kristus!»

Å være Guds folk er å være mennesker som husker Guds trofasthet og lar den bringe håp og glede inn i hverdagen, også når livet er utfordrende. Vi vet at Jesus oppstod, og at han vil komme tilbake å bringe full forløsning, gjenopprettelse og fornyelse. La oss øve oss i å ta seieren og gleden på forskudd!

Øvelse

Vi er førstepåskedags mennesker i en langfredags verden. Livet kan være vanskelig og utfordrende, men på grunn av Jesu oppstandelse har vi gleden og håpet plantet i våre hjerter. Vi kan juble og glede oss hver dag! Vi må øve oss på å feire, feire livet og gleden. Når du spiser ett godt måltid mat gled deg da over de gode smakene. Når du lytter til musikk som rører deg, la deg bevege. Når du opplever kunst la deg begeistre. Når du hører eller ser noe som er morsomt, le godt og hjertelig. Del gode opplevelser, gode historier, gode minner med mennesker rundt deg. Lytt oppmerksomt når andre deler noe som er viktig for dem, bekrefte dem med ord, smil og deltakelse. Feire kreativitet og god livsutfoldelse.

Les også

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone