Vil bidra til et robust kirkesamfunn
Vil bidra til et robust kirkesamfunn
16 november 2021
Elise Angen leder arbeidet med baptistisk identitet, BID2022. Landsmøtet fikk en kort presentasjon om prosessen og hvordan de har jobbet fram til nå.
Av Siri Dufset Fjeldberg
 
De har blant annet presentert et førsteutkast til grunnlagsdokument som var til høring i menighetene i mai. Parallelt har det vært arbeidet med bibelforståelse.
 
Kongresjonalisme har også stått på timeplanen det siste året. Hvor på skalaen befinner vi oss når det gjelder selvstendige menigheter kontra forpliktende fellesskap? Er det forskjellig i de ulike spørsmålene?
 
Det vil være økte muligheter for menighetene til å bidra i prosessen framover. Planen framover er høring på oppdatert grunnlagsdokument og dokument om forpliktende medlemsskap i praksis. Høringen vil være fra uke 49.
 
Det legges også opp til regionale samlinger på begynnelsen av året 2022. Tredje høring vil være i april.
Relaterte lenker

Les også

Ber om forbønn for prosessene og menighetene fram til neste landsmøte

Hovedstyret har registrert uroen og bekymringen på ulikt hold etter landsmøtevedtaket om samliv. Styret varsler at forslag til suspensjonsordning, som landsmøtet ba om, vil bli sendt på høring i god tid før neste landsmøte.
Les mer

- Hva gjør at vi kan ha gode fellesskap og kan stå sammen?

Det var utfordringen fra styreleder Sissel M Berg da Baptistsamfunnet hadde sitt landsmøte 12.-14. november hadde. 200 deltok. av disse var det 166 delegater fra 60 menigheter. I sin hilsen til lan
Les mer

Fem nye pastorer og forkynnere er godkjent

Baptistsamfunnet gleder seg alltid over nye pastorer og forkynnere, og det er litt ekstra høytid på landsmøtet under innsettelse til tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 51
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone