Høyt engasjement for Kongo
Høyt engasjement for Kongo
4 november 2021
Fra juli i år er det samlet inn over en halv million kroner til kirken og arbeidet i Bas Uélé.

Av Siri D. Fjeldberg

I midten av juni gikk staben i baptistsamfunnet bokstavelig talt i gang en spesiell innsamling til arbeidet vi støtter i Kongo. Prisen pr skritt var 5 øre, og det ga i løpet av dagen noen tusen kroner til arbeidet. Etter det satte den årlige familieleiren på Vegårshei innsamlingsrekord med å samle inn over kr 30.000 kr etter små stunt og et meget innbringende misjonsløp. Hele tiden har det også vært en konkurranse gående på Instagram hvor man kunne legge ut bilder av stuntet sitt på nett og være med i trekningen av en premie. Konkurransen ble avsluttet 1. november og den heldige vinneren er Margareth Åseng i Balsfjord Baptistmenighet. Inspirert av mail fra misjonsleder Lise Kyllingstad, solgt hun bringebærsyltetøy på lørdagstreff i menigheten. Premien, til en verdi av kr 500,-, har hun bestemt skal gå tilbake til arbeidet.

Utover høsten har staben besøkt og vært i kontakt med mange menigheter. Responsen fra har vært veldig god og det er tydelig at menighetene rundt i Norge ønsker å ta ansvar. Dette har gitt en betydelig økning i innsamlede midler. I juni manglet vi over 900.000,- til arbeidet, nå er beløpet mer enn halvert.

For arbeidet i Kongo betyr det mye at vi klarer å oppfylle budsjettet og holder det langsiktige engasjementet oppe selv etter 100 års samarbeid. De jevne inntektene skaper kontinuitet og forutsigbarhet, og er helt nødvendig for at kirken skal kunne fortsette sitte enorme engasjement for samfunnsutvikling i området. (Les mer om prosjektene her)

Av budsjettet på kr 1.064.000 mangler vi fortsatt kr 390.000,-. Det er godt å kunne samles i menighetene igjen og vi har fått flere meldinger om at julemessenes tid ikke er forbi. Baptistsamfunnet vil også ha sin årlige juleinnsamling. Tusen takk til alle som har bidratt så langt, og så håper vi at både små og store har lyst til å bidra videre for at vi skal nå budsjettet dette året! Send gjerne inn bilder fra julemesser og andre arrangementer hvor det samles inn til Kongo, så kan vi dele det på nett. Gaver kan gis på gavekonto 3000.15.93672  eller Vipps 10910, merket «#misjonikongo».

 

Les også

Norad tidobler gaver til prosjektene

I 2022 utfordrer vi på å gi en julegave til støtte for vårt samarbeid med baptistkirkene i Nord-Kongo (CBCN).
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer

Årets julegave - Lederutvikling i Kongo

CBCN trenger dyktige ledere til sitt enorme arbeid i Nord-Kongo. Årets julegave går til lederutvikling hos vår samarbeidspartner CBCN.
Les mer
1 - 3 av 119
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone