Desentralisert misjonsmarked for Kongo!
Desentralisert misjonsmarked for Kongo!
16 juni 2021
BEDRE LIV Barnearbeidet i gruvene er stoppet, en analfabet har blitt ordfører og kvinner får mulighet til å studere. Dette er noe av det CBCN har fått til med støtte fra Norge.

Av Siri D. Fjeldberg, illustrasjonsfoto Imani BahatiUnsplash

Desentralisert misjonsmarked for Kongo!
 

Baptistene i Norge har hatt misjonsarbeid i Kongo i 100 år. Med penger fra Norge er det utrolig mye bra vår samarbeidkirke CBCN får til i Bas-Uèlè i Nord-Kongo. Et av programmene vi støtter har grupper som får opplæring og jobber med sivile rettigheter. Hver gruppe skal ha minst en lobbyaktivitet i året. Dette året har en av gruppene snakket med myndighetene om å stoppe bruken av barnearbeid i gruvene. Myndigheten tok kontakt med gruvefirmaene, og i oktober 2020 var barna tilbake på skolen igjen! Å kjempe for barns rettigheter – og vinne! Det gir håp!

Lese- og skriveopplæring for voksne er et viktig arbeid CBCN driver, både for samfunnet og den enkelte. Mange jobber og posisjoner krever at man kan lese og skrive, og for et samfunn med mange analfabeter er det en stor ressurs som ikke er tatt i bruk fullt ut. CBCN forteller at etter å ha fulgt lese- og skriveopplæringen har en person blitt ordfører i en landsby. Det er flest kvinner som ikke kan lese og skrive, men etter opplæringen kan flere bidra i kirken og i samfunnet ellers på lik linje med mennene.

Baptistsamfunnet i Norge bidrar med stipender for ungdom som studerer. Mange familier har ikke råd til å sende barna på skole i byene. De få som har råd prioriterer ofte guttene. Derfor settes alltid 60 % av stipendene av til kvinnelige studenter.

Pengene vi samler inn i Norge er livsviktige i Kongo! De bidrar til samfunnsutvikling, verdighet og håp i en av verdens fattige områder. For øyeblikket mangler vi flere hundre tusen i forhold til budsjettet menighetene var med å vedta på Landsmøtet. Er det mulig å få inn de pengene vi mangler – og ha det gøy samtidig?

Her er utfordringen:

Et av høydepunktene på leir er misjonsmarkedene. Da lager deltakerne stand hvor de f.eks selger kaker, tar seg betalt for å irritere folk, eller auksjonerer bort håret sitt. Nå er det fremdeles sånn at mange leire er avlyst i år også.

Derfor ønsker vi å introdusere et desentralisert misjonsmarked!

Les:
Alle kan være med akkurat der de er!!! Kan du få noen til å sponse deg pr meter plenklipping?
Eller pr mil i bobil?
Kanskje du kan få familien til å betale pr kakestykke i bursdagen din?
Eller arrangere et koronatilpasset misjonsmarked i menigheten din?
Hva med en lovsangsmaraton?
Her finnes det utallige muligheter!
 

Hvordan gjør vi det:

  • Du finner på hva du vil gjøre, og gjennomfører det.
  • Du passer på å ta et bilde (husk samtykke fra alle på bildet!) og legger det ut på instagram med #misjonikongo.
  • Uansett om du samler inn mye eller lite så overfører du pengene via betalingslenken øverst i artikkelen.
  • Når du har gjort det kan du gjerne utfordre noen andre til å bidra!
  • 1. November trekker vi en vinner blant de som har lagt ut bilde med #misjonikongo på instagram. Vinneren vil motta en premie med verdi ca kr 500,-.

Les også

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer

Årets julegave - Lederutvikling i Kongo

CBCN trenger dyktige ledere til sitt enorme arbeid i Nord-Kongo. Årets julegave går til lederutvikling hos vår samarbeidspartner CBCN.
Les mer

Høyt engasjement for Kongo

Fra juli i år er det samlet inn over en halv million kroner til kirken og arbeidet i Bas Uélé.
Les mer
1 - 3 av 118
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone