Vil fylle Telenor Arena med unge kristne
Vil fylle Telenor Arena med unge kristne
9 april 2021
Sammen med en rekke andre kristne aktører vil Ungdom i Oppdrag arrangere misjonsarrangementet The Send Norway når pandemien er over.
TVERRKIRKELIG: The Send Norway blir arrangert den 25. juni 2022 i Telenor Arena. Over 20 organisasjoner står bak invitasjonen. Foto: Magnus Løvrød, Ungdom i Oppdrag

Av Ingunn Marie Ruud, KPK

The Send ble arrangert for første gang i Florida i 2019 med 58 000 deltagere. I februar 2020 samlet The Send 150 000 personer i Brasil.

Nå satser Ungdom i Oppdrag på at pandemien, som satte en stopper for videre konferanser, snart er over og vil arrangere The Send i Norge den 25. juni 2022.

UiO har så langt fått med seg over 20 andre kristne aktører som samarbeidspartnere, som nå står bak invitasjonen til The Send Norway.

– Vi vil mobilisere en generasjon unge kristne til å si nei til likegyldighet og passivitet, og som sier ja til engasjement i Guds rike, sier leder for Ungdom i Oppdrag, Andreas Nordli, i en pressemelding.

Håper på tusenvis av deltakere

Hans Kristian Skaar, daglig leder i NLM ung, sier at det er mange ting som er krevende med samarbeid, men han tror det også åpner seg større muligheter for å bety en forskjell når så mange går sammen,

– Etter et år med isolasjon og flere år hvor mye av det som skiller oss har stått i fokus, er det så sinnssykt på tide at hele kristenheten gjør noe sammen igjen. Og jeg digger at når vi gjør det, så handler det om misjon og at vi er sendt til verden, sier Skaar.

Arrangementet skal foregå i Telenor Arena som har en maks kapasitet på 25 000 deltakere, men Nordli sier til Kristelig Pressekontor (KPK) at han ikke tror det er realistisk at så mange deltakere kommer på The Send.

– Telenor Arena kan settes opp på en måte som gjør at det vil føles fullt, selv om «bare» 5000 kommer. Vi har ikke satt oss et endelig mål om antall deltagere enda, men det at vi har inngått avtale med Telenor Arena tilsier jo at vi håper på en del tusen deltagere, sier Nordli.

Vil fylle Telenor Arena med unge kristne

FØRST I USA: Francis Chan var en av forkynnerne på The Send i Orlando, Florida. The Send samlet da 58 000 deltagere. Foto: The SendFOTO:Foto: The Send

Lover oppfølging

På The Send i Norge vil hver enkelt deltager bli utfordret til å involvere seg på minst ett av fire «misjonsfelt»; skoler og studiesteder, i sine nabolag, blant vanskeligstilte barn eller på steder i verden der historien om Jesus er ukjent. I tillegg blir de utfordret til bibelengasjement og bønn.

– Vi i Laget er med på The Send fordi vi tror at hver eneste elev og student er umistelig for Gud, men fortapt uten Kristus. Skal disse bli kjent med Jesus, så skjer det sannsynligvis gjennom kristne medelever – dem vi ønsker å nå gjennom The Send, sier generalsekretær i Laget, Karl Johan Kjøde.

Med tilbud om umiddelbar oppfølging, vil deltagerne kunne få hjelp i sin personlige prosess, og veiledning om hvor de kan aktiviseres til langvarig engasjement.

– Oppfølgingen skjer via en app vi utvikler, hvor de deltagerne som vil, kan svare ja i appen til å bli fulgt opp innenfor ett eller flere av de områdene som skal presenteres på The Send, forteller Nordli til KPK.

Han forklarer at de som f.eks. sier «ja» i appen til misjon, vil få 3 valg: Vil du gå på Bibelskole/misjonsskole? Vil du reise på korttidsmisjons-tur i løpet av det kommende året? Vil du bli langtidsmisjonær?

– De kan da krysse av for en, to eller tre av disse alternativene, og så vil de bli kontaktet av en av samarbeidspartnerne i løpet av veldig kort tid etter The Send. Det samme vil skje innenfor de andre fem områdene, sier Nordli.

Tolv timer

The Send er et møte som varer i tolv timer, og bygges over samme lest som i USA og Brasil. Det skal være både lovsang, bolker med kort undervisning og appeller, forbønn og tid til personlig respons og overgivelse. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal forkynne og lede lovsang, men arrangørene forteller at det blir en god blanding av norske og internasjonale stemmer.

– Vi er i dialog med kristne sammenhenger i andre skandinaviske land, og legger nå en strategi for å kunne mobilisere unge kristne fra hele Nord-Europa, sier Andreas Nordli.

Hele samlingen skal også sendes live på nettet.

– Det var anslagsvis nærmere to millioner mennesker over hele verden som fulgte The Send online fra Brasil, sier han, men legger til at dette ikke er et mål de strekker seg etter for The Send i Norge.

Vil fylle Telenor Arena med unge kristne

BRASIL: Loren Cunningham deltok på The Send i Brasil, et arrangement som samlet 150 000 deltagere. Foto: The Send

Over 20 samarbeidspartnere

The Send Norway er felleskirkelig, hvor en stor bredde av kristne organisasjoner, festivaler og kirkesamfunn står bak arrangementet. Foreløpig har The Send over 20 samarbeidspartnere. Samtidig jobbes det med at flere skal bli med.

– Det er fremdeles flere organisasjoner som ikke har bestemt seg, men vi håper at det totalt sett blir nærmere 30 organisasjoner som vil stå bak The Send, sier Nordli.

Daglig leder Agnes Lid i Wycliffe sier at dagens unge vil ha noe å leve for, noe som gir mening.

– The Send gir anledning til å svare ja på Guds invitasjon. Arrangementet presenterer alternativ til et selvsentrert liv ved å vise at alle kan gjøre noe for Gud. Livet får mening og store ting skjer når unge sier, ‘her er jeg, send meg’. Jeg håper The Send kommer til å vise ungdomsgenerasjonen at de kan få et meningsfylt liv og være med på det Gud gjør i verden. KPK

FAKTABOKS:

Fakta om The Send:

  • Arrangeres i Norge 25. juni 2022 i Telenor Arena
  • Målgruppen er unge kristne mellom 16 og 30, men andre er også velkomne.
  • The Send er initiert av Youth With a Mission.
  • The Send Norway er et tverrkirkelig arrangement som 22 ulike norske organisasjoner foreløpig har stilt seg bak.
  • The send har seks områder som skal presenteres (skoler og studiesteder, nabolag, vanskeligstilte barn og misjon samt bønn og bibel).
  • Alle deltakere om ønsker, vil få tilbud om oppfølging i etterkant.
  • Ble først arrangert i USA og deretter i Brasil. The Send planlegges nå i Kansas City i USA, Argentina og Norge.
  • Disse er med så langt: Ungdom i Oppdrag,Young Life, Euromission, Impuls, Get Focused, Kvinner i nettverk, Oase, NLM Ung, Laget, Wycliffe, Misjonskirken Ung, Kristent Nettverk, FRIBU, Ung Baptist, Pinse Ung, IMF Ung, ACTA - Normisjon, Misjon uten grenser, Bibelselskapet, Jesus Revolution, Frelsesarmeen FABU og  Navigatørene.

 

 

 

Les også

– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Med 30 års fartstid i økumeniske råd, har nylig pensjonerte Dag Nygård vært en sentral aktør i å forme en retning for det norske livssynsfeltet i en tid med store forandringer.
Les mer

Fredsgudstjeneste for Ukraina

Både kongehus, regjering og kirke-Norge kom tirsdag sammen i bønn for situasjonen i Ukraina. Anledningen var direktesendt fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo.
Les mer

Har tro på mer økumenisk samarbeid

En ny rapport fra Norges Kristne Råd viser en stor velvilje til å samarbeide på tvers av ulike kristne kirkesamfunn i Norge til tross for ulik teologi og praksis.
Les mer
1 - 3 av 119
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone