Digitale adventsgudstjenester
Digitale adventsgudstjenester
20 desember 2020
På den fjerde adventssøndagen inviteres det til gudstjenester i mange menigheter, men fremdeles er det digitale samlinger som gjelder i noen av våre menigheter.

Snart ringer julen inn. Vi har allerede kommet fram til fjerde søndag i advent, og i mange av våre menigheter samles en til gudstjenester i dag. Me ndet er fortsatt slik at Korona-pandemien preger samfunnet vårt, og også legger begrensinger på  menighetslivet. Da er de digitale samlingene gode å ha.

Heldigvis er pandemien over toppen av sin andre bølge her i landet, men fremdeles med mye smitte og tydelige restriksjoner fra myndighetene mange steder. Det er ikke anledning å være mer enn 50 personer i kirkerommene. En må ha ekstra avstand til de andre om en skal synge, og en må ta ytterligere hensyn til smittevern med bruk av masker, ekstra avstand for mennesker i riskogrupper og tydelig fokus å reduseresmitten i samfunnet. I flere av de store byene er det lokale restriksjoner som gjør at en ikke vil kunne samles til ordinære gudstjenester overhode.

Det er optimisme i meldingene fra myndighetene, vaksiner er i ferd med å rulles ut, men  vi oppfordres til å være forsiktige og ta del i dugnaden med å begrense smitten i samfunnet.

Flere menigheter er derfor i gang med digitale gudstjenester for en periode.

Aller først vil vi presisere at denne oversikten ikke er en komplett oversikt over alle tilbud som gis fra norske baptistmenigheter på gudstjenester og samlinger denne søndagen, men vi deler noen tips ut fra det vi fant ved å sjekke Facebook-sider og nettsider. Det er også mange menigheter som samles til gudstjenester i kirkene. Noen menigheter legger også ut redigerte opptak av gudstjenester/taler i etterkant.

Facebook

Film på Youtube

Flere menigheter har laget gudstjenster som enten allerede er tilgjengelig på Youtube.com eller vil bli det utover søndagen. Nederst i saken finner du lenker til disse. I disse gudstjenester er det prekener av pastorene, sanginnslag, tekstlesning og bønn.

 

Fredrikstad Baptistmenighet

Bærum og Drammen baptistkirker

Oslo Sentrum Baptistkirke

Skien Baptistkirke

Les også

Tiltak mot Korona-viruset

Informasjon til menigheter om arrangementer og anbefalinger for lokal virksomhet etter at Norge er så hardt rammet av Korona-viruset! (Oppdatert 23/1/2021)
Les mer

Digitale julegudstjenester

På denne siden samler vi linker til digitale julegudstjenester. Her kan du få del i gudstjenester fra Andøya, Harstad, Oppdal og mange andre menigheter!
Les mer

Tenn lys

Fjerde adventssøndagen stilte over 30 opp for å synge sangen "Tenn lys" på digital gudstjeneste fra Bærum og Drammen baptistkirker. Verdt å få med seg!
Les mer
1 - 3 av 62
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone