Den lille - hvite konvolutten
Den lille - hvite konvolutten
15 desember 2020
Konvolutten var ikke stor nok. Den bulet ut og lignet mer på en pølse på grunn av innholdet!

Dette minnet har jeg fra 1981. Det var min første jul som pastor i Tabernaklet Halden. Desember var ekstremt travel med blomster-utdeling til de eldre i menigheten. Denne dagen kjørte jeg oppover - litt utenfor byen - og stoppet ved et lite hus på høyre side tett ved veien. Det var virkelig lite, gammelt og enkelt.

Den hyggelige baptistkvinnen var som huset sitt!

Etter at vi hadde drukket kaffe og spist julekaker, kom hun med den lille, hvite konvolutten. Det var hennes gave til Baptistsamfunnets misjonsarbeid i Kongo. Hun tenkte særlig på omsorg for de syke, og at barna måtte få undervisning – særlig at jentene også kunne lære å lese og skrive. Da kunne de bli kjent med Jesus, og få en utdannelse på lik fot med guttene.

Etter besøket reiste jeg direkte til menighetens kasserer.
Sammen åpnet vi konvolutten. Tusenlappene var sirlig brettet sammen. Der lå det 25 - som omregnet til dagens verdi ville vært 85 tusen kroner!

Tankene arbeider mye i mitt indre når det gjelder troen på Jesus, og måten jeg lever på. I Norge har vi aldri før opplevd et så godt velferdssamfunn, høyt forbruk og så mye penger. Før måtte de fleste spare og gi til Guds sak ut fra langt trangere kår. I dag gir de fleste av sin overflod.

Jeg trodde pensjonisttiden skulle bli «mager». Det går faktisk bedre økonomisk enn jeg tenkte! Kravene er mindre. Etter at korona-pandemien endret hele verdens tilstand, har jeg gått noen runder med meg selv. Jeg ser at forbruket endrer seg og vi bruker mindre penger på oss selv.

Den daglige usikkerheten, og avlyste møter, gjør at gavene til misjon og menighet blir mindre. Det kan vi gjøre noe med før dette prøvelsens år er slutt.

Nei, i dag bruker vi ikke den lille, hvite konvolutten. Og vi har nesten ikke løse pengesedler og mange kan ikke gå i kirken for tiden.

Men den lille hvite konvolutten vil ikke slipper taket. Den forstyrrer mitt indre øye og er som en huskelapp om noe viktig som ikke bør glemmes.

Den var et praktisk eksempel om troens forpliktelse hos den kristne misjonsvennen.

I dag er gavene like mye verd selv om de sendes over bank til 3000.15.93672 eller Vipps 10910

 

Les også

Høyt engasjement for Kongo

Fra juli i år er det samlet inn over en halv million kroner til kirken og arbeidet i Bas Uélé.
Les mer

Desentralisert misjonsmarked for Kongo!

BEDRE LIV Barnearbeidet i gruvene er stoppet, en analfabet har blitt ordfører og kvinner får mulighet til å studere. Dette er noe av det CBCN har fått til med støtte fra Norge.
Les mer

- Gud har vært ved min side hele tiden!

Robert Kumbowo har vært president for vår samarbeidspartner i Kongo, CBCN, i 25 år.
Les mer
1 - 3 av 84
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone