Skifte i ledelsen
Skifte i ledelsen
1 november 2020
Sissel-Merete Berg fra Lillehammer ble i landsmøtet valgt som ny hovedstyreleder i Det Norske Baptistsamfunn.

Sissel Berg er pastor i Lillehammer Baptistmenighet og tar over stafettpinnen etter Jon Vestøl, som også var innstilt som lederkandidat fra valgkomiteen. Berg har vært med i hovedstyret det siste året, og har lang erfaring fra menighetarbeid og ulike lederoppgaver.

Valgkomiteen hadde innstilt både Berg og sittende styreleder Vestøl til ledervervet. Fordi Vestøl ikke ble valgt inn i styret, var han ikke lenger valgbar som styreleder, og landsmøtet sto da igjen med bare én styrelederkandidat, Sissel-Merete Uv Berg fra Lillehammer Baptistmenighet. Berg vant ledervalget med 145 stemmer, mens 24 stemmer var blanke.

Gjenvalg
Alle hovedstyremedlemmene stilte sine plasser til disposisjon foran landsmøtet på Gardermoen etter samtaler mellom det konservative nettverket Veien Videre og hovedstyret.

Med unntak for ledervervet hadde valgkomiteen ikke foreslått flere kandidater til de ulike plassene i hovedstyret. Nettverket Veien Videre fremmet Gabriel Stephen som kandidat mot Jon Vestøl, og Stephen fikk flertall.

Vil skape ro
Sissel-Merete Berg sier i en kommentar til Kristelig Pressekontor at den viktigste oppgaven for henne nå blir å skape ro.

– Jeg vil jobbe tett sammen med generalsekretær Bjørn Bjørnø, og vi må bygge opp under BID2022-prosessen og holde kirkesamfunnet samlet.

– Etter en del av valgene som nå er gjort, håper jeg det kan gi en ro som gjør at vi kan fokusere på det viktigste. Det blir nok en krevende prosess fortsatt, men vi har et bedre utgangspunkt nå enn vi har hatt de siste to åra. Vi får ta ett skritt om gangen og finne en arbeidsmåte som gjør at vi kan jobbe lag med alle kirkesamfunnet, sier Berg

 

Les også

- Hva gjør at vi kan ha gode fellesskap og kan stå sammen?

Det var utfordringen fra styreleder Sissel M Berg da Baptistsamfunnet hadde sitt landsmøte 12.-14. november hadde. 200 deltok. av disse var det 166 delegater fra 60 menigheter. I sin hilsen til lan
Les mer

Fem nye pastorer og forkynnere er godkjent

Baptistsamfunnet gleder seg alltid over nye pastorer og forkynnere, og det er litt ekstra høytid på landsmøtet under innsettelse til tjeneste.
Les mer

Vil bidra til et robust kirkesamfunn

Elise Angen leder arbeidet med baptistisk identitet, BID2022. Landsmøtet fikk en kort presentasjon om prosessen og hvordan de har jobbet fram til nå.
Les mer
1 - 3 av 50
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone