To menigheter har søkt om opptak
To menigheter har søkt om opptak
1 oktober 2020
En menighet i Bergen og en i Oslo-området ønsker medlemskap i Baptistsamfunnet. Etter eventuelt opptak vil Baptistsamfunnet bestå av 105 menigheter.

Av Siri D. Fjeldberg

Frelsens evangeliske menighet har tidligere vært en del av Bergen baptistmenighet men er nå blitt en selvstendig menighet. De har ved oppstart 20 voksne medlemmer og 24 barn. Gudstjenestene vil i utgangspunktet foregå på tamilsk, og deretter på norsk og engelsk. Menigheten sier i vedtektene sine at deres formål er å opphøye Faderen, Sønnen og den Hellige Ånd, samt forkynne og arbeide for å styrke og utruste den enkelte til å bli en Jesu disippel. Den har også valgt et globalt fokus ved å ha som oppgave å forkynne frelse til alle i Norge og resten av verden. I tillegg skal de aktivt utvikle nødhjelps- og utviklingsprosjekter på alle kontinenter med mål om å hjelpe fattige og nødlidende. Pastor i menigheten er Pavalasingam Jeyanthan og styreleder er Samuel Thavarajah.

Oslo Zion Chin Church ble stiftet i 2019 og hadde ved oppstart 51 medlemmer inkludert barn. Menigheten har som formål å forkynne evangeliet om Jesus Kristus i lokalsamfunnet og skal aktivt støtte misjonsarbeid hjemme og ute. I tillegg har de fokus på omsorg og at de skal støtte og hjelpe medlemmene sine i alle livsforhold. Det er også vedtatt at de skal samarbeide med andre evangeliske kirker. Pastor i menigheten er Van Khar Lian og styreleder er Sai Khuai Niching. Menigheten har aktivt barne- og ungdomsarbeid som er knyttet til Ung baptist.

Begge menighetene har vedtektsfestet at man må tro på Jesus Kristus og være døpt på bekjennelse av tro for å bli medlem av menigheten.

(Illustrasjonsfoto fra avstemning på et tidligere landsmøte: Roger Dahl)

Les også

Tenketanken

En smeltedigel av baptister med ulik kultur, teologi, alder og meningsmangfold som skal være en ressurs for BID2022
Les mer

Et robust kirkesamfunn for fremtiden

«Dette er gøy, spennende og nødvendig», forteller Elise Angen, prosjektleder for BID2022.
Les mer

Stanser utbygging for HLT på Stabekk i denne omgang

Filadelfiakirken i Oslo har ikke mulighet til å stille tilstrekkelige garantier for at det er forsvarlig å kunne ta opp lån for den skisserte utbyggingen av Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT).
Les mer
1 - 3 av 3

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone