Libanon trenger støtte og forbønn!
Libanon trenger støtte og forbønn!
6 august 2020
Baptistene i Libanon med Arab Baptist Theological Seminary i Beirut tar på mange måter ansvar i samfunnet. Etter eksplosjonen 4. august trenger de støtte, forbønn og hjelp!

Pastor Bente Sandtorp fra Home Church i Oslo har delt denne sterke fortellingen med oss:

En ung gutt fra kirka vår, Home Church, var på nett og snakket med sin venn i Beirut tirsdag ettermiddag. Plutselig hørt han et kraftig smell etterfulgt av høye hyl. Hans venn sa ”jeg må løpe” og forbindelsen ble brutt. 

Eksplosjonen på havnen i Beirut gjorde massive ødeleggelser over hele byen. Det er meldt om over hundre døde, tusenvis sårede, over to hundre tusen har mistet sine hjem og mange flere har fått skader på sine hjem.

Arab Baptist Theological Seminary er kjent for sitt store engasjement for fredsbygging og forsoning. Mange av deres akademiske kurs er rettet inn mot samfunnssituasjonen de og deres studenter er en del av. Seminaret er kjent for å ha høy akademisk standard, men også for at de er et handlingens seminar! Et seminar som praktiserer det de lærer!

Gjennom hele Covid 19 perioden har de stilt sine gjesterom tilgjengelig for medisinsk personell som på grunn av smittevernsregler ikke har kunnet bo i egne hjem. Etter eksplosjonen har de arbeidet hardt med å klargjøre alle sine andre rom også for å kunne tilby hjemløse etter ulykken et sted å bo.

Det libanesiske folket er hardt prøvet. Det er store uroligheter i landet i forhold til misnøye med landets ledere, landets økonomiske situasjon er svært dårlig, de huser enormt mange flyktninger på grunn av krigen i Syria og andre lands uroligheter. På toppen av alt dette kom eksplosjonen på tirsdag.

Baptistene i Norge ønsker å støtte hjelpearbeidet med 100.000 kroner!

La oss stå sammen med våre trossøsken i Libanon og be for det libanesiske folket!
 

Les også

Digital verdenskongress

Kongressen, som skulle vært i Brasil i juli, er på grunn av Covid-19 blitt endret til en digital kongress der den verdensvide baptistfamilien kan møtes uten å være fysisk sammen i perioden 7.-10. juli.
Les mer

Ønsker å være til velsignelse for baptistene

European Baptist Federation la nylig ut et intervju som deres informasjonsmedarbeider Tim SolWoong Kim har gjort med generalsekretær Bjørn Bjørnø.
Les mer

Bibelomsetjingar til 66 språk fullført i 2020

Til saman 707 millionar menneske har dermed fått Bibelen omsett til sitt språk gjennom Dei sameina bibelselskaper i løpet av fjoråret.
Les mer
1 - 3 av 131
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone