Sterk oppgang for baptist-folkehøgskole
Sterk oppgang for baptist-folkehøgskole
17 juni 2020
Oslofjord Folkehøgskole i Bærum har høyere søkertall enn på flere år. Nå håper de på en positiv korona-effekt.
Av Stein Gudvangen

1. juni var antallet søkere 215. Det er nesten 40 prosent mer enn i fjor på samme tid og bedre enn noen av de siste fire årene. Tallet på søkere som har sagt ja til en plass ved skolen, er allerede 60. Det er like mange som skolen tok inn til skolestart i september i fjor.

Ønsker 90 elever
Skolen som ligger ved Holtekilen i Bærum og eies av Det Norske Baptistsamfunn, har imidlertid plass til 90 elever og har fortsatt ledige plasser på alle linjene sine. Nå håper rektor Kristina Sletten Andersen at de får flere elever enn i fjor, og gjerne at det blir fullt.

– Vi vil helst ha 90 elever, sier hun til Kristelig Pressekontor og legger til at hun ikke regner med at skolen vil ha full oversikt over elevtallet før det nærmer seg skolestart i august. Koronasituasjonen bidrar til økt usikkerhet for mange unge.

– I år tror jeg det er mange som søker senere enn det som er vanlig fordi flere enn vanlig vil streve med å komme inn på de studiene de gjerne skulle gått på. Andre vil ikke få jobb. Dessuten blir det mye vanskeligere å dra til utlandet for å studere, så da vil mange kanskje legge andre planer. Da tror jeg også flere kommer til å se på et år på folkehøgskole som et alternativ, sier Sletten Andersen.

Uviss vår
Da Norge ble korona-stengt visste ikke skolens ledelse helt hvordan det kom til å gå med søkningen til det kommende skoleåret. Etter en uviss vår ser det nå bedre ut enn fryktet.

Rektor Sletten Andersen uttrykker en viss optimisme og regner med et ytterligere oppsving i søknadstallene når ungdom på jakt etter studie- og skoleplass får svar på søknadene sine.

– Da er et år på folkehøyskole et godt alternativ. For alle som ønsker å jobbe med mennesker, er et folkehøgskoleår uansett viktig fordi man lærer å leve sammen med alle typer mennesker, sier hun ifølge baptist.no.

Smitteverntiltak
Oslofjord Folkehøgskole legger denne høsten undervisningen til rette i tråd med smittevernreglene. De er forberedt på å sette inn visse tiltak rundt måltider og kanskje legge opp til at mer av skolehverdagen består av gruppeundervisning. I tillegg er alle reiser til utlandet som normalt fordeles over hele skoleåret, flyttet til vårsemesteret.

Folkehøgskolen i Holtekilen har denne våren vært nødt til å permittere ansatte. Reduserte inntekter fra sommerdrift slår også inn i økonomien. Fra høsten av regner skolens ledelse med at økonomien skal bli grei grunnet noe støtte fra staten. KPK

Bildetekst:
OPPGANG: – I år tror jeg det er mange som søker senere enn det som er vanlig, sier rektor Kristina Sletten Andersen ved Oslofjord Folkehøgskole. Hun kunne ønske at alle de 90 elevplassene ved skolen ble fylt opp. Foto: Oslofjord Folkehøgskole.

Les også

En sosial øy

Når samfunnet ellers har strenge restriksjoner for hvor mange som kan møtes, har Oslofjord Folkehøgskole blitt til en sosial øy for unge mennesker.
Les mer

40 % flere søkere enn i fjor

Oslofjord Folkehøgskole har markant økning i søknadstallet pr 1. juni.
Les mer

Sterk nedgang i kristelig opplæring

Til tross for at flere kristelige aktører har vært flinke til å omstille seg til digitale flater opplever K-Stud en nedgang på over 40 prosent i antall kursdeltagere så langt i år.
Les mer
1 - 3 av 48
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone