40 % flere søkere enn i fjor
40 % flere søkere enn i fjor
3 juni 2020
Oslofjord Folkehøgskole har markant økning i søknadstallet pr 1. juni.

Av Siri D. Fjeldberg

Pr 1. juni har Folkehøyskolen fått inn 215 søknader i år, og 57 har takket ja til plassen foreløpig. I fjor mottok skolen 154 søknader totalt. «Det ser veldig lyst ut nå, selv om vi i mars og april ikke helt visste hvordan det kom til å gå», forteller rektor Kristina Sletten Andersen. Skolen er godkjent for 90 elever, og det er fremdeles plasser på alle linjene. «Vi regner med en oppsving i antall søknader når tilbakemeldingene fra studiene kommer, fordi det rapporteres om flere søknader til høyskoler og universiteter. Det er ikke sikkert alle kommer inn på det de ønsker seg og da er et år på folkehøyskole et godt alternativ. For alle som ønsker å jobbe med mennesker er et folkehøyskoleår uansett viktig fordi man lærer å leve sammen med alle typer mennesker».

Oslofjord Folkehøyskole planlegger en normal oppstart til høsten, tilrettelagt i henhold til gjeldende smittevernsregler. De er forberedt på å måtte gjøre noen tiltak rundt måltidene og kanskje ha litt mer av skolehverdagen i grupper. I tillegg er linjeturene til utlandet flyttet til vårhalvåret.

Skoleåret som har vært ble noe annerledes enn planlagt da hele Norge stengte ned 12. mars. «Folkehøyskole på nett er jo i utgangspunktet en selvmotsigelse», sier Kristina. «Men når det ble sånn er jeg imponert over all kreativiteten til lærerne. De holdt stemningen oppe og mange elver var med på morgensamlinger og aktvitetene vi hadde. Det rareste var kanskje at vi måtte ha avslutningenfesten på nett. Da stilte lærerne i bunad og finstas i en tom aula.»

Folkehøyskolen har ikke gått klar av de økonomiske utfordringene. Det har vært nødvendig med permitteringer. I tillegg vil det bli mindre inntekter fra sommerdriften. De vil få noe støtte fra staten og regner med at bunnlinja ikke blir altfor dårlig. Oslofjord Folkehøgskoles nettside

40 % flere søkere enn i fjor 40 % flere søkere enn i fjor

Les også

Vanskeligst for barn og unge

Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.
Les mer

Søndagsskolen lager podcast

Gjennom adventstiden skal Søndagsskolens Gulliver minne barn på at selv om mye er annerledes denne julen er Jesus og julefortellingen den samme.
Les mer

Lys i en mørk tid

Sel Baptistmenighet pusser opp huset, har ny pastor og holder på å starte ungdomsgruppe.
Les mer
1 - 3 av 64
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone