40 % flere søkere enn i fjor
40 % flere søkere enn i fjor
3 juni 2020
Oslofjord Folkehøgskole har markant økning i søknadstallet pr 1. juni.

Av Siri D. Fjeldberg

Pr 1. juni har Folkehøyskolen fått inn 215 søknader i år, og 57 har takket ja til plassen foreløpig. I fjor mottok skolen 154 søknader totalt. «Det ser veldig lyst ut nå, selv om vi i mars og april ikke helt visste hvordan det kom til å gå», forteller rektor Kristina Sletten Andersen. Skolen er godkjent for 90 elever, og det er fremdeles plasser på alle linjene. «Vi regner med en oppsving i antall søknader når tilbakemeldingene fra studiene kommer, fordi det rapporteres om flere søknader til høyskoler og universiteter. Det er ikke sikkert alle kommer inn på det de ønsker seg og da er et år på folkehøyskole et godt alternativ. For alle som ønsker å jobbe med mennesker er et folkehøyskoleår uansett viktig fordi man lærer å leve sammen med alle typer mennesker».

Oslofjord Folkehøyskole planlegger en normal oppstart til høsten, tilrettelagt i henhold til gjeldende smittevernsregler. De er forberedt på å måtte gjøre noen tiltak rundt måltidene og kanskje ha litt mer av skolehverdagen i grupper. I tillegg er linjeturene til utlandet flyttet til vårhalvåret.

Skoleåret som har vært ble noe annerledes enn planlagt da hele Norge stengte ned 12. mars. «Folkehøyskole på nett er jo i utgangspunktet en selvmotsigelse», sier Kristina. «Men når det ble sånn er jeg imponert over all kreativiteten til lærerne. De holdt stemningen oppe og mange elver var med på morgensamlinger og aktvitetene vi hadde. Det rareste var kanskje at vi måtte ha avslutningenfesten på nett. Da stilte lærerne i bunad og finstas i en tom aula.»

Folkehøyskolen har ikke gått klar av de økonomiske utfordringene. Det har vært nødvendig med permitteringer. I tillegg vil det bli mindre inntekter fra sommerdriften. De vil få noe støtte fra staten og regner med at bunnlinja ikke blir altfor dårlig. Oslofjord Folkehøgskoles nettside

40 % flere søkere enn i fjor 40 % flere søkere enn i fjor

Les også

Snart rektorskifte på Oslofjord

Dette er et sjeldent bilde fra Oslofjord Folkehøgskole: Tre rektorer står i midten. Ola Øvergaard blir konstituert rektor 1/12 til 31/1. Kristina Sletten Andersen er rektor fram til 1/12 og Knut Øilo blir ny rektor fra 1/2 2024.
Les mer

Knut Øilo ansatt som ny rektor ved Oslofjord folkehøgskole

Knut Øilo begynner som rektor ved Oslofjord Folkehøgskole 1. februar 2024. Han har vært fungerende og assisterende rektor ved Eiksmarka skole i Bærum og er nå avdelingsleder der.
Les mer

Folkehøgskole i vekst dyrker storbynærheten

Folkehøgskolene sliter med rekrutteringen, men en skole i Bærum har hatt fire år med unik elevvekst. Mye skyldes nærheten til Norges største by, tror skolens rektor som snart går av.
Les mer
1 - 3 av 77
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone