Å være kirke i en ny tid
Å være kirke i en ny tid
12 mai 2020
Tirsdag 19. mai kl 10.00-12.00 tilbyr Norges kristne råd og Naturlig Menighetsutvikling et spennende og matnyttig webinar om å tenke nytt om å være kirke.

Webinaret Å være kirke i en ny tid utfordrer oss til å være kirke i vår tid, som er å være kirke på en annen måte enn det var i 1960, 1980 eller 2000.

"Vi lever i en tid da vi trenger å tenke nytt om hvordan vi er kirke. Det handler om hvilke behov vi møter i nabolaget, men også hvordan vi lever evangeliet på en troverdig, aktuell og relevant måte i dag. Kirkene i England har vært modige og offensive de siste 20 årene nettopp i dette. Under webinaret får vi et gjensyn med biskop Graham Cray som vil dele verdifulle erfaringer fra England. Flere norske erfaringer vil også bli delt. Still dine spørsmål til gjestene vi har med oss. Hvordan kan dette se ut hos oss? Hvem kan støtte oss i dette? Hva er neste steg?Inspirert av den engelske bevegelsen Fresh Expressions of Church stiller en spørsmålet og deler eksempler på det," sier arrangørene selv om webinaret.

Bak webinaret står nettverket «Kirke på nye måter» som er et nettverk under Norges Kristne Råd der blant annet Naturlig menighetsutvikling deltar. nettverket har som mål å utfordre, inspirere og heie på menighetene våre til å se hva Gud allerede gjør i nabolaget, og å ta nye modige steg i å være kirke for nye mennesker, på nye steder og på nye måter.

Vår egen Bente Sandtorp fra Home Church bidrar sammen med flere andre, blant annet den engelske biskopen Graham Cray som har står i spissen for dette arbeidet.

I fjor vår ble det gjennomført en landsdekkende seminarrekke i Norge med samme type tematikk, blant annet i Fredrikstad baptistkirke. De av dere som var med på tur til Berlin høsten 2018 besøkte et arbeid inspirert av Fresh Expressions.

Dette er et webinar som anbefales og ganske sikkert vil være med å inspirere i din menighet!

Les også

Ny menighetsrådgiver

Inger Lise Salvesen tar over som menighetsrådgiver i sør og vest.
Les mer

Gratulerer med dagen - det er menighetens fødselsdag!

Selv om det er mange av menighetene som samles i kirkene til pinsegdstjeneste er det fremdeles tilbud om digitale gudstjenester. Vi deelr noe av det som i dag vil være til inspirasjon!
Les mer

Digitale gudstjenester 24. mai

Skien baptistmenighet med pastor Vidar Bergsland er blant menighetene som fremdeles inviterer til digitale gudstjenester fordi Korona-pandemien gir begrensninger.
Les mer
1 - 3 av 119
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone