Digitale gudstjenester 10. mai
Digitale gudstjenester 10. mai
10 mai 2020
Selv om det nå er mulig å samle inntil 50 personer, inviteres det likevel på den femte søndagen i påsketiden til digitale gudstjenester og samlinger i en rekke av kirkesamfunnets menigheter.
Tekst: Roger Dahl

Aller først vil vi presisere at denne oversikten ikke er en komplett oversikt over alle tilbud som gis fra norske baptistmenigheter på gudstjenester og samlinger denne søndagen, men vi deler noen tips ut fra det vi fant ved å sjekke Facebook-sider og nettsider i mange av menighetene våre. Og om gudstjeneste i din menighet ikke er med er det ikke fordi vi ikke ønsket å ha det med i oversikten, men dette har vi funnet ved et raskt søk. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke er redaksjonelt ansvarlig for innhold på eksterne lenker.

Samlinger i kirkene

Søndag 10. mai inviteres det også til  gudstjenester i mange av kirkene. Det fører til mindre aktivitet på nettet. Blant annet kjenner vi til at menighetene i Lillesand, Tromsø, Aune, Kasfjord, Sola, Faith Baptist Church, Haugesund, Sandnes, Drammen og Kristiansand inviterer til gudstjeneste i kirkene. Mens mange andre planlegger oppstart søndag 24. mai, og noen sier de avventer muligheten til å samle mer enn 50 personer i samme lokale, for å kunne inkludere alle i menigheten. Dersom noen trenger hjelp for å utarbeide planer om smittevern lokalt er det bare å ta kontakt.

Digital gudstjenste

Vikna og Fredrikstad baptistmenigheter har tilrettelagt for digital gudstjeneste der en i en kombinasjon av sang og musikk på film, tekster å lese, tale på film og bønner å be kommer gjennom en gudstjenste, hver søndag. 

Facebook

Mye av aktiviteten går på Facebook. Vi har sett at mange menigheter enten sender gudstjenster som er tatt opp, eller skal streame. Noen steder legges det ut kortere hilsener fra pastorene. Vi har og tatt med noen menigheter som har gjennomført aktivitet de forrige søndagene uten at det på tidspunktet vi sjekket var varslet noe for denne søndagen. Men om det passer sånn er jo også forrige søndags aktivitet like oppbyggelig.

Vi har fått meldinger om at flere menigheter inviterer til gudstjenester på digitale møteplattformer. De fleste av disse har en intern invitasjon innen egen menighet, eller at menighetsledere og pastorer på ulikt vis jobber med å holde god kontakt med menigheten i denne tiden.

Film på Youtube

Flere menigheter har laget gudstjenster som enten allerede er tilgjengelig på Youtube.com eller vil bli det utover søndagen. Nederst i saken finner du lenker til disse. I disse gudstjenester er det prekener av pastorene, sanginnslag, tekstlesning og bønn.

Sandnes Baptistmenighet

Brumunddal Baptistmenighet

Bergen Baptistmenighet

Porsgrunn Baptistmenighet

Tistedal Baptistmenighet

Skien Baptistmenighet

Bærum og Drammen baptistmenigheter 

 

Les også

Velkommen til julegudstjeneste

Andenes Baptistmenighet inviterer oss alle med på digital julegudstjenste den andre Kovid-julen.
Les mer

Digitale julegudstjenester

Det ble ingen vanlig jul i år heller. Flere av våre menigheter tilbyr derfor digitale julegudstjenester. Vi vil forsøke å samle flest mulig av disse gudstjenestene i denne artikkelen.
Les mer

Menighetsrådgiverne på tur ...

Helgen 22-24. oktober var menighetsrådgiverne for Østlandet Agnar Sæli og Atle H. Eidem på tur til baptistmenighetene rundt Mjøsa.
Les mer
1 - 3 av 152
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone