Tungt å være prosjektleder i Kongo
Tungt å være prosjektleder i Kongo
6 mai 2020
Dårlig valutakurs skaper langsiktige problemer for barn i Bas Uele.

Av Siri D. Fjeldberg

Pierre Kumboti er i Kisangani for å hente tingene til noen av barna hans som studerer der. Barna er allerede i Buta fordi Universitetet er stengt på grunn av Korona-krisen. Det er viktig at ikke verdiene går tapt ved at de blir ødelagt eller stjålet.

Som leder for skoleprosjektet til CBCN i Bas Uele bekymrer han seg for situasjonen. Koronaen har ikke nådd Buta, i hvert fall ikke ennå. Men skolene er stengt i henhold til myndighetenes bestemmelser. De venter utålmodig på at det skal åpnes opp for aktivitet igjen, selv om disse månedene likevel ikke ville blitt som planlagt. Meningen var å jobbe med å innføre regjerningens skolereform på to nye pilotskoler i området. Det er ikke bare pandemien som gjør det vanskelig. Valutakursen har gjort at pengeoverføringen fra Norge er betraktelig redusert. Opplæringen av rektor og lærere i deltakende pedagogikk kan ikke gjennomføres. Det er kun penger til lønn for de ansatte. For barna på skolene får det langsiktige konsekvenser.

Akkurat nå er elevene hjemme og hjelper familiene sine. De eldste prøver å forberede seg på avsluttende eksamen selv om det ikke er noen undervisning. Bestått eksamen er nøkkelen for å komme seg videre i skolesystemet. Selv om myndighetene har lagt om pedagogikken og eksamenspensumet, er det ingen som implementerer det i distriktene. I Bas Uele har samarbeidskirken vår CBCN tatt på seg ansvaret. Elever på skolene som har vært gjennom det nye opplegget har gjort det tydelig bedre på eksamen. Flere har klart å komme videre til videregående skoler og universitet. Det handler ikke bare om å lære, men også om å lære de riktige tingene på de riktige måtene.

Baptistsamfunnet i Norge har støttet skoleutviklingsprosjektet i 6 år. Nå står det på vent pga Korona-krisen, men mest på grunn av endringene i valutakursen. Pierre Kumboti har selv barn og barnebarn. Han vet hvor viktig det er å kunne være med i konkurransen om skoleplasser i høyere utdanning. Derfor håper og ber han om at det er mulig å finne penger til å kunne gjennomføre prosjektet på disse to skolene også. Da kan enda flere barn og unge i Bas Uele-området få en høyere utdannelse og stå sterkere i kampen om arbeidsplassene for å forsørge familien sin og fortsette å bygge landet.

Har du mulighet til å være med å hjelpe?

Kontonummer: 3000.15.93672

Vipps: 10910

Merk betalingen "Skoler i Kongo"

Les også

Misjonsnytt

Siste nytt fra misjonsarbeidet i Kongo er sendt ut i Misjonsnytt 20. desember. Les om besøk i Kongo i november og de første inntrykkene til Turid og Jon Vestøl som skal være i Kongo til februar neste år.
Les mer

Norad tidobler gaver til prosjektene

I 2022 utfordrer vi på å gi en julegave til støtte for vårt samarbeid med baptistkirkene i Nord-Kongo (CBCN).
Les mer

Imponerende hundreårsfeiring i Kongo

Presentasjon av de første studentene som graduerte ved CBCNs universitet, evangeliseringskampanjer og besøk av Denise Nyakeru Tshisekedi, kona til presidenten, gjorde jubileumshelgen til en storslagen feiring.
Les mer
1 - 3 av 152
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone