Tungt å være prosjektleder i Kongo
Tungt å være prosjektleder i Kongo
6 mai 2020
Dårlig valutakurs skaper langsiktige problemer for barn i Bas Uele.

Av Siri D. Fjeldberg

Pierre Kumboti er i Kisangani for å hente tingene til noen av barna hans som studerer der. Barna er allerede i Buta fordi Universitetet er stengt på grunn av Korona-krisen. Det er viktig at ikke verdiene går tapt ved at de blir ødelagt eller stjålet.

Som leder for skoleprosjektet til CBCN i Bas Uele bekymrer han seg for situasjonen. Koronaen har ikke nådd Buta, i hvert fall ikke ennå. Men skolene er stengt i henhold til myndighetenes bestemmelser. De venter utålmodig på at det skal åpnes opp for aktivitet igjen, selv om disse månedene likevel ikke ville blitt som planlagt. Meningen var å jobbe med å innføre regjerningens skolereform på to nye pilotskoler i området. Det er ikke bare pandemien som gjør det vanskelig. Valutakursen har gjort at pengeoverføringen fra Norge er betraktelig redusert. Opplæringen av rektor og lærere i deltakende pedagogikk kan ikke gjennomføres. Det er kun penger til lønn for de ansatte. For barna på skolene får det langsiktige konsekvenser.

Akkurat nå er elevene hjemme og hjelper familiene sine. De eldste prøver å forberede seg på avsluttende eksamen selv om det ikke er noen undervisning. Bestått eksamen er nøkkelen for å komme seg videre i skolesystemet. Selv om myndighetene har lagt om pedagogikken og eksamenspensumet, er det ingen som implementerer det i distriktene. I Bas Uele har samarbeidskirken vår CBCN tatt på seg ansvaret. Elever på skolene som har vært gjennom det nye opplegget har gjort det tydelig bedre på eksamen. Flere har klart å komme videre til videregående skoler og universitet. Det handler ikke bare om å lære, men også om å lære de riktige tingene på de riktige måtene.

Baptistsamfunnet i Norge har støttet skoleutviklingsprosjektet i 6 år. Nå står det på vent pga Korona-krisen, men mest på grunn av endringene i valutakursen. Pierre Kumboti har selv barn og barnebarn. Han vet hvor viktig det er å kunne være med i konkurransen om skoleplasser i høyere utdanning. Derfor håper og ber han om at det er mulig å finne penger til å kunne gjennomføre prosjektet på disse to skolene også. Da kan enda flere barn og unge i Bas Uele-området få en høyere utdannelse og stå sterkere i kampen om arbeidsplassene for å forsørge familien sin og fortsette å bygge landet.

Har du mulighet til å være med å hjelpe?

Kontonummer: 3000.15.93672

Vipps: 10910

Merk betalingen "Skoler i Kongo"

Les også

- Gud har vært ved min side hele tiden!

Robert Kumbowo har vært president for vår samarbeidspartner i Kongo, CBCN, i 25 år.
Les mer

100 år med misjonsvirksomhet i Kongo

12.-13. september ble misjonsjubileet feiret med glimt fra historien og visjoner for arbeidet framover. Opptak fra feiringen er nå tilgjengelig på nett.
Les mer

Fra Bernhard Aalbu til Lise Kyllingstad

I takknemlighet til Gud for det vi har fått være med på feirer Det Norske Baptistsamfunnet 100 års tilstedeværelse i Kongo.
Les mer
1 - 3 av 146
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone