Ny daglig leder i Ung baptist
Ny daglig leder i Ung baptist
13 april 2020
«Jeg har stor tro på at tro fører til handling», sier Kjell Einar Granholt, nyansatt daglig leder i Ung baptist.

Av Siri D. Fjeldberg

Kjell Einar startet i jobben 1. mars. «Det har både vært fint, men også ganske utfordrende å starte i jobben i akkurat denne perioden,» sier Kjell. «Det har vært fint å bli bedre kjent med staben, og vi jobber tett med ulike prosjekter som skal skje i tiden fremover. Samtidig er det trist å måtte avlyse forskjellige arrangementer. Vi følger med i situasjonen og følger selvfølgelig alle råd fra regjeringen forløpende. I tillegg tenker jeg mye på hvilket ansvar vi har som kirkesamfunn i møte med denne vanskelige situasjonen og lurer på måter vi kan elske andre på. Jeg ber for både Norge og verden, og gleder meg til en hverdag med mer nærhet, klemmer og møtepunkt.»

«Det viktigste budskapet til barn og unge», fortsetter han. «Må være at Gud elsker deg og har en plan for ditt liv! Det er ganske smud. Livet med Gud er utrolig spennende og givende og til tider litt utfordrende. Det er jo ikke alltid en dans på roser, men selv i det vanskelige opplever jeg at Gud møter meg, og det gjør han med deg og. Jeg brenner spesielt for at barn og ungdom skal bli kjent med og mer lik Jesus. Hurra! Vi er kjøpt fri fra et liv med bekymring og håpløshet til et liv med uendelige muligheter og kjærlighet med Gud. Det er noe å ta high five for. For min del har det vist seg i arbeid mot urettferdig fordeling av ressurser. Jeg har jobbet spesielt mye med problematikk rundt mat og vannmangel.»

Ung baptist har vært et bindeledd for Kjell Einar gjennom mange år med leir og kirkeliv. «Motivasjonen min til å søke denne jobben er nok å få jobbe med barn og ungdom i søken om hvem Gud er. Jeg vet selv hvor viktig det har vært med både fellesskap i tro, god undervisning, samtale og ledertrening i min egen reise med Jesus, og det å kunne jobbe sammen med barn og ungdom for å finne deres vei er spennende.»

Opplevelsen av at Ung baptist har satset på ham som ung leder og latt ham forsøke seg i flere ulike sammenhenger har utviklet ham som disippel og leder. Når han nå får muligheten til å sette sitt preg på organisasjonen har han stor tro på at tro fører til handling. «Jeg håper at Ung baptist skal være velkjent både blant andre kirkesamfunn, men også i samfunnet forøvrig, som en bevegelse av unge som tar noen steg videre i kampen mot urettferdighet, bærekraft i verden, og som tar Jesu' ord på alvor, i kjent baptisthistorisk tradisjon. På samme tid har jeg en økumenisk bakgrunn og vil jobbe mer for samarbeid mellom ulike kirkesamfunn og ulike uttrykk for tro.»

Kjell Einar vil dette året bruke mye tid til å bli kjent med organisasjonen, og håper han får muligheten til å reise mer og gjøre fysiske besøk til høsten.

Les også

Areopagos overtar baptistenes Ungkloster-arbeid

Areopagos tar over kommunitetsarbeidet Ungkloster fra Ung Baptist. Leder i Ung Baptist Kjell Einar Mong Granholt (t.v) er fornøyd med at Ungkloster-koordinator Fredrik Krunenes fra nyttår blir kollega med leder for Etter Kristus, Ruth Burch Skree, i Areopagos. Håpet er at enda flere skal få øynene opp for et forpliktende kommunitetsliv preget av trospraksis, rytmer og fellesskap i hverdagen sammen med Gud.
Les mer

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Lovsang til alle

Ung baptist satser på lovsang for å rive ned skillelinjer i organisasjonen.
Les mer
1 - 3 av 139
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone