Ung europeisk nettverksbygging
Ung europeisk nettverksbygging
31 januar 2020
European Baptist Federation Youth arrangerer årlig konferanse for unge ledere i Europa. Ung baptist har sendt deltakere i mange år og dette er en av møteplassene som blir prioritert.

Av Siri D. Fjeldberg

Foto: Karin-Liis Tambaum, EBF

I 2020 møttes de i Tallin med overskriften Connect. «Det er viktig å møtes for å skape et fellesskap», forteller Elisabeth Bækkelie. «Det er enklere å å få til et samarbeid eller å støtte folk fra andre land når man har møtt dem og har fått en relasjon til dem. Også er det gøy å møte folk fra andre land som driver med det samme, og man kan dele erfaringer med hverandre.»

«Jeg fikk bli kjent med familien min fra Europa, forteller Karla Faur. «Folk var så sosiale og så åpne, selv om vi var så forskjellige og hadde forskjellige språk og bakgrunn. Det jeg lærte er at vi som ledere for barn og unge ikke må sette for høye krav til hverandre og de vi leder, men å akseptere at vi er forskjellige og at vi kan ta del i fellesskapet på forskjellige måter uansett alder, utdannelse eller kjennskap til Jesus.»

Selv om det største fokuset er på fellesskap og relasjonsbygging var det også ulike seminarer for å lære nye måter å gjøre ting på. «Vi hadde seminar om noe som heter Messy Church, som startet i England», sier Elisabeth. «Der fikk jeg mange gode ideer som kan inspirere meg i mitt arbeid i Kristiansand, alt fra morsomme aktiviteter til hvordan formidle en bibelhistorie. Vi hadde også en veldig interessant paneldebatt om disippelgjøring, der noen fortalte om sine erfaringer. Det var spennende å høre om folks erfaringer og at det finnes flere ulike måter å drive med disippelgjøring.»

"Vi er i forbløffende like situasjoner, til tross for ganske ulike kulturelle kontekster. Det er den samme brannen: å hjelpe unge folk til å bli kjent med og vokse i troen på Jesus. Også er det lignende utfordringer: hvordan kulturen rundt preger de unge i kirka, positivt og negativt, hvordan det kan være vanskelig å vise "de voksne" i menighetene og kirkesamfunnet viktigheten av å fokusere på barn og ungdom i alt vi gjør, og det å gjøre ting på nye måter som fenger unge folk og inviterer dem dypere", sier Fredrik. Samtidig fikk de høre om nye initiativ, at mennesker kommer til tro og at de følger Jesus på ulike måter.

Noe Fredrik sier han personlig sitter igjen med, var alle historiene han fikk høre, de lange samtalene, muligheten til å be og tilbe sammen - kort sagt det å bli bedre kjent. "Det er så mange bra folk rundt omkring i Europa, Midtøsten og Sentral-Asia som jeg ikke ville fått muligheten til å møte uten å reise på noe sånt." Fredrik tror han ikke er alene om det, og at særlig for de som føler seg ganske alene i landet, byen og tjenesten sin, er en slik konferanse viktig.

 Ung europeisk nettverksbygging

Fra Norge deltok Tim Solwoong Kim og Roald Zeiffert som ansatte i EBF. Ung baptist deltakere var Fredrik Krunenes, Elisabeth Bækkelie, Inger-Lise Salvesen og Karla Faur.

Les også

Alan Donaldsson kommer til landsmøtet i Skien

Generalsekretær i European Baptist Federation Alan Donaldson kommer til Skien i forbindelse med landsmøtet i Baptistkirken Norge 7.-9. juni.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer
1 - 3 av 179
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone