Med ønske om en velsignet jul og et rikt nytt år!
Med ønske om en velsignet jul og et rikt nytt år!
16 desember 2019
Slik stjernen viste vei for vismennene, som kom for å hylle Jesus— jødenes konge som var født—er det behov for veivisere til Jesus—verdens frelser i vår tid.

Gjennom hele 2019 har vi som menigheter og kirkesamfunn fått være med å være veivisere for Jesus, der vi er, på hvert vårt sted, og i hver vår sammenheng.  Det kan hende du som leser dette tenker at din innsats ikke har så stor betydning, men husk at,slik havet består av dråper, er vi i fellesskap med å utgjøre en stor forskjell i vårt land og i samarbeidslandene våre.

Noe av det vi, som er veivisere for Kristus ser tilbake på med glede er:

  • En god oppstart for våre menighetsrådgivere
  • En flott lederkonferanse i Drammen i mars
  • Gode dager rundt landsmøtet i Tromsø i juli.

Også I 2020 får vi lov å være veivisere, og vi trenger hjelp på veien. Derfor har vi forventing til lederkonferansen. Vi utfordres på temaet «Følg meg». 6.-8 mars vil forhåpentligvis over 300 baptistledere samles til konferanse i Drammen.  På landsmøtet i Ålesund, 5.-7. juni, skal det velges ny generalsekretær. Hovedstyret er midt i prosessen med å velge ut kandidater nå.  Det betyr mye, både for oss som er ansatte i Baptistsamfunnet, og for alle andre med tilknytning til kirkesamfunnet at vi får en god og dyktig generalsekretær i kirkesamfunnet vårt.

At det kommer en ny generalsekretær, betyr også avskjed. Terje Aadne som har vært vår generalsekretær siden 2010 avslutter til sommeren denne tjenesten. Vi er takknemlige for hans store innsats og iver, ikke minst er det slik at menighetsplanting har ligget Terje Aadne sitt hjerte nært.

Evangelietekstene forteller om Jesu fødsel og hvordan Gud kom oss mennesker i møte.  Slik vismennene fikk møte Jesus har du og jeg også fått anledning å møte han. Ikke i en stall i Betlehem. Men i vår lokale kirke, i våre egne hjem, i møte med venner og kjente, eller i møte med skaperverket, eller …

Poenget er, slik stjernen viste vei for vismennene, så de fikk møte Jesus, har noen vært veivisere, eller «stjerner» om du vil, så du og jeg har fått møte Jesus. Det får vi feire og takke for når julen ringes inn! Men vi blir også utfordret til å være «stjerner» som viser mennesker veien til Jesus!

Det er ikke alltid du kan se stjernehimmelen. Det kan trekke over, og uvær kan komme. Men stjernene skinner likevel.  Min utfordring ti deg og meg, og til hele baptistfellesskapet i Norge, er å være «stjerner» som skinner slik at menneskene rundt oss kan finne Jesus, selv om det kan være dager og situasjoner som er både rufsete og grå.

For Gud ble menneske, og kom oss alle i møte, uansett situasjon og sted. DU og jeg er kalt til å være «stjerner» som viser vei.

La oss omslutte vårt kirkesamfunn, den enkelte menighet pastorer og ledere i våre bønner gjennom julen og inn i det nye året. La oss være med å vise mennesker veien til Jesus!

Hovedstyret og staben i Baptistsamfunnet ønsker dere alle om en velsignet julehøytid og et rikt nytt år!

Roger Dahl, informasjonsleder

Illusterasjonsbilde: Sebastian Fröhlich på https://unsplash.com

 

Les også

God sommer

Juli er feriemåned for de ansatte i Baptistsamfunnet. Det betyr at nettsidene ikke vil bli oppdatert, og de ansatte vil ikke være tilgjengelig på telefon og epost som resten av året.
Les mer

Menighetsrådgiverne på tur ...

Helgen 22-24. oktober var menighetsrådgiverne for Østlandet Agnar Sæli og Atle H. Eidem på tur til baptistmenighetene rundt Mjøsa.
Les mer

Ny baptistkirke i Lillesand

Lillesand Baptistmenighet tok i januar i bruk sin nye kirke. Først i begynnelsen av mai ble dette markert med en stortilt innvielsesfest, da koronapandemien har satt en stopper for det tidligere.
Les mer
1 - 3 av 96
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone