Med ønske om en velsignet jul og et rikt nytt år!
Med ønske om en velsignet jul og et rikt nytt år!
16 desember 2019
Slik stjernen viste vei for vismennene, som kom for å hylle Jesus— jødenes konge som var født—er det behov for veivisere til Jesus—verdens frelser i vår tid.

Gjennom hele 2019 har vi som menigheter og kirkesamfunn fått være med å være veivisere for Jesus, der vi er, på hvert vårt sted, og i hver vår sammenheng.  Det kan hende du som leser dette tenker at din innsats ikke har så stor betydning, men husk at,slik havet består av dråper, er vi i fellesskap med å utgjøre en stor forskjell i vårt land og i samarbeidslandene våre.

Noe av det vi, som er veivisere for Kristus ser tilbake på med glede er:

  • En god oppstart for våre menighetsrådgivere
  • En flott lederkonferanse i Drammen i mars
  • Gode dager rundt landsmøtet i Tromsø i juli.

Også I 2020 får vi lov å være veivisere, og vi trenger hjelp på veien. Derfor har vi forventing til lederkonferansen. Vi utfordres på temaet «Følg meg». 6.-8 mars vil forhåpentligvis over 300 baptistledere samles til konferanse i Drammen.  På landsmøtet i Ålesund, 5.-7. juni, skal det velges ny generalsekretær. Hovedstyret er midt i prosessen med å velge ut kandidater nå.  Det betyr mye, både for oss som er ansatte i Baptistsamfunnet, og for alle andre med tilknytning til kirkesamfunnet at vi får en god og dyktig generalsekretær i kirkesamfunnet vårt.

At det kommer en ny generalsekretær, betyr også avskjed. Terje Aadne som har vært vår generalsekretær siden 2010 avslutter til sommeren denne tjenesten. Vi er takknemlige for hans store innsats og iver, ikke minst er det slik at menighetsplanting har ligget Terje Aadne sitt hjerte nært.

Evangelietekstene forteller om Jesu fødsel og hvordan Gud kom oss mennesker i møte.  Slik vismennene fikk møte Jesus har du og jeg også fått anledning å møte han. Ikke i en stall i Betlehem. Men i vår lokale kirke, i våre egne hjem, i møte med venner og kjente, eller i møte med skaperverket, eller …

Poenget er, slik stjernen viste vei for vismennene, så de fikk møte Jesus, har noen vært veivisere, eller «stjerner» om du vil, så du og jeg har fått møte Jesus. Det får vi feire og takke for når julen ringes inn! Men vi blir også utfordret til å være «stjerner» som viser mennesker veien til Jesus!

Det er ikke alltid du kan se stjernehimmelen. Det kan trekke over, og uvær kan komme. Men stjernene skinner likevel.  Min utfordring ti deg og meg, og til hele baptistfellesskapet i Norge, er å være «stjerner» som skinner slik at menneskene rundt oss kan finne Jesus, selv om det kan være dager og situasjoner som er både rufsete og grå.

For Gud ble menneske, og kom oss alle i møte, uansett situasjon og sted. DU og jeg er kalt til å være «stjerner» som viser vei.

La oss omslutte vårt kirkesamfunn, den enkelte menighet pastorer og ledere i våre bønner gjennom julen og inn i det nye året. La oss være med å vise mennesker veien til Jesus!

Hovedstyret og staben i Baptistsamfunnet ønsker dere alle om en velsignet julehøytid og et rikt nytt år!

Roger Dahl, informasjonsleder

Illusterasjonsbilde: Sebastian Fröhlich på https://unsplash.com

 

Les også

Ny menighetsrådgiver

Inger Lise Salvesen tar over som menighetsrådgiver i sør og vest.
Les mer

Gratulerer med dagen - det er menighetens fødselsdag!

Selv om det er mange av menighetene som samles i kirkene til pinsegdstjeneste er det fremdeles tilbud om digitale gudstjenester. Vi deelr noe av det som i dag vil være til inspirasjon!
Les mer

Digitale gudstjenester 24. mai

Skien baptistmenighet med pastor Vidar Bergsland er blant menighetene som fremdeles inviterer til digitale gudstjenester fordi Korona-pandemien gir begrensninger.
Les mer
1 - 3 av 84
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone