Torsdager i svart ...
Torsdager i svart ...
5 desember 2019
- På torsdager kler vi oss i svart, i protest mot vold og overgrep, og i solidaritet med de som rammes, sier generalsekretær Erhard Hermansen i Norges kristne råd.

Torsdag 5. desember markerte Norges kristne råd #torsdagerisvart med et opprop og stor samling av kirkeledere og andre engasjerte på jernbanetorget i Oslo.

Hermansen sa i sin appell at  #torsdagerisvart (#Thursdaysinblack) er en kampanje som stammer fra Argentina under diktaturet da mødre og bestemødre samlet seg foran diktatorpalasset hver torsdag, kledd i svart, stille, men «visuelt øredøvende til stede».

Han understrekte at de ville få myndighetene i tale, få vite hvor det var blitt av deres forsvunne familiemedlemmer. Senere er kampanjen båret fram blant annet i Sør-Afrika under apartheidregimet og i Bosnia av kvinner som viste solidaritet med ofrene for vold og overgrep. Kirkenes Verdensråd har siden 1980-tallet markert #torsdagerisvart med fokus på manglende respekt for menneskerettighetene. 

- Hovedbudskapet er at vi er lei av å høre om vold, undertrykking, drap, voldtekter og trakassering. Vi ønsker at alle skal kunne bevege seg fritt uten å være redd for å bli banket opp, slått, voldtatt, trakassert eller diskriminert på bakgrunn av rase, legning eller kjønn. Vi oppfordrer hverandre til å bære svart på torsdager. Det er et symbol på styrke og mot til å si fra, representerer solidaritet med ofrene og krever en verden uten vold, sa Hermansen.

Les også

Uenige i signaler om ny trossamfunnslov

Norges Kristne Råd ser med bekymring på signalene fra styresmaktene om endring av trossamfunnsloven.
Les mer

– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Med 30 års fartstid i økumeniske råd, har nylig pensjonerte Dag Nygård vært en sentral aktør i å forme en retning for det norske livssynsfeltet i en tid med store forandringer.
Les mer

Våre tanker og bønner går til de rammede

Hendelser, som i Oslo natt til lørdag 25. juni, skal ikke skje. Vi er sterkt berørt av den forferdelige hendelsen med skyting, drap og mange skadde.
Les mer
1 - 3 av 119
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone