De gode voksesmertene
De gode voksesmertene
7 november 2019
- Vi har nå over 300 studenter på Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT), sier rektor Arne Mella i siste nyhetsbrevet. I nyhetsbrevet deler han ikke bare gleden, men også utfordringen i form av voksesmerter for skolen.

I sommer skrev jeg om noen av de mange studiemulighetene på HLT, enten du ønsker å utdanne deg til menighetstjeneste, skole, misjon/bistand eller andre samfunns- og lederoppgaver. Vi tilbyr alt fra 3-årige studier til enkeltemner. Denne høsten er vi glade for å ha tatt imot over 170 nye studenter! Det betyr at vi nå har passert 300 studenter på HLT, og vi fortsetter å vokse. Det er vi utrolig takknemlige for!
 
Vi vokser imidlertid på flere områder.
Staben har vokst betydelig, og vi er akkurat nå 32 ansatte ved HLT. Av disse er det tre doktorgradsstipendiater, og to som fullførte sine doktorgrader tidligere år. Det betyr at vi også øker vår kompetanse, noe som er helt nødvendig for at vi skal ha tillit som høyskole. Flere ansatte gjør også at vi kan videreutvikle kvaliteten på det vi gjør, og møte behovene til stadig flere studenter.
 
Utfordringen er at verken statlige tilskudd eller lokalene våre holder tritt med veksten.

For høyskoler er det slik at tilskudd utbetales først 2 år etter at studentene har avlagt sine eksamener. Skolen må derfor selv bære kostnadene med utvikling og vekst. Det er heller ikke slik at staten dekker de reelle kostnadene til private skoler. Vi må derfor stadig forbedre oss og jobbe smartere. I tillegg arbeider vi målrettet med konkrete planer om utbygging slik at vi kan ha nok plass til alle studenter og ansatte.
 
Derfor trenger vi all hjelp og støtte vi kan få, både av menigheter og enkeltpersoner.
Kan du tenke deg å be regelmessig for HLT? Så langt i år har gaveinntektene våre dessverre gått kraftig ned, på tross av at behovene øker! Kanskje du har mulighet til å bli en fast giver? I år har vi mottatt gaver fra kun ni baptistmenigheter. Vi lanserer nå en aksjon for å samle inn kr. 300.000 før nyttår. Vi håper mange flere menigheter vil bidra til at vi kan nå målet om å utdanne mennesker som er med og forandrer verden.
Takk for din støtte!

Arne Mella
Rektor

 

Les også

Høyskolen for ledelse og teologi fyller 15 år

I løpet av høstsemesteret har feiringen av 15 års-jubileet til HLT startet. Skolen feiret at det har vært studiestart 15 år på rad med spente og engasjerte studenter.
Les mer

NOKUT godkjenner HLTs akkrediteringssøknad

En omfattende prosess har fått et gledelig resultat.
Les mer

Tilbud om kurs i Baptistisk teologi og historie

Høyskolen for Ledelse og Teologi tilbyr kompetansekurs i baptistisk teologi og historie. Kurset gir en grundig innføring i baptistisk teologi og historie. En kunnskap som er helt essensiell for pastorer og andre ledere i norske baptistmenigheter.
Les mer
1 - 3 av 80
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone