Oslofjord folkehøyskole – Curling og klimabrøl!
Oslofjord folkehøyskole – Curling og klimabrøl!
4 november 2019
Baptistsamfunnets folkehøyskole på Stabekk satser videre med nytt navn, nye linjer og oppgradering av bygningene.

Av Siri D. Fjeldberg

1. november skiftet Baptistsamfunnets folkehøyskole navn til Oslofjord folkehøyskole. «Vi ønsker å gjøre oss synlige på kartet når vi har en så unik beliggenhet», sa nyansatt rektor Kristina Sletten Andersen i sin tale under navnefesten. Den nye logoen er vinduene i aulaen og symboliserer at man har et utsyn mot verden, samtidig som man har trygge rammer. Vindene sitter tett sammen og viser at her kan man møte verden sammen. Blåfargen er hentet fra baptistsamfunnets farger og viser en ro og seriøsitet, og man kan lett assosiere den med himmel og hav. Ser man nøye etter ser man også at det er utformet en O og en F av vinduene. «Det er menneskene som er kulturbærere», fortsatte hun og la vekt på at man ønsker å kombinere kristne verdier med verdier som finnes i folkehøyskolensom skoleslag. Skolen ønsker å være en trygg samtalepartner for unge mennesker hvor man er på felles reise og sammen utfordrer tro og holdninger.

I tillegg til navneskiftet lanseres også nye linjer. Det ene er Norges eneste curling-linje som er laget i samarbeid med Snarøen Curling Club, hvor du finner noen av Norges fremste curlingspillere. Flere av disse vil være instruktører på linjen. I tillegg startes klimabrølet, en praktisk rettet linjer hvor man samarbeider med ulike ideelle klimaorganisasjoner, er med på aksjoner og planlegger en klimavennlig reise.

Oslofjord folkehøyskole – Curling og klimabrøl!

Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammar Krog, som har vært ordfører i 8 år var for første gang på besøk på skolen. I sin tale sa hun at kommunen er veldig glad for klimalinjen som kommer og håper at skolen kan være i tettere samarbeid med kommunen. Bærum står på A-listen til Carbon Disclosure Project. CDP arbeider for at myndigheter og bedrifter verden over skal redusere sine klimagassutslipp.

Styreleder Billy Taranger er veldig fornøyd med alt som er på gang. «Tidligere rektor, Elin Evenrud, har gjort en veldig god jobb for at vi er der vi er i dag. I tillegg til å ansette Kristina som ny rektor, har vi har også ansatt ny skolesekretær og ny sosiallærer. Nå er også byggeplanene vedtatt, og det ser bra ut for oss. De første av de gamle lærerboligene har blitt totalrenovert og ble solgt nå». Han setter pris på vedtaket på Baptistenes Landsmøte i sommer om å gi skolen ro til å jobbe videre. I tillegg til utbygging og salg av deler av eiendommen planlegges oppgradering av internatbygget og en forlengelse av klasseromsfløyen. I samarbeid med HLT vil man også jobbe med utearealene både mellom skolen og internatbygget og plenen ned mot Holtekilen.

Sjekk ut de nye nettsidene:  https://oslofjord.fhs.no/

Oslofjord folkehøyskole – Curling og klimabrøl!

 

Les også

Snart rektorskifte på Oslofjord

Dette er et sjeldent bilde fra Oslofjord Folkehøgskole: Tre rektorer står i midten. Ola Øvergaard blir konstituert rektor 1/12 til 31/1. Kristina Sletten Andersen er rektor fram til 1/12 og Knut Øilo blir ny rektor fra 1/2 2024.
Les mer

Knut Øilo ansatt som ny rektor ved Oslofjord folkehøgskole

Knut Øilo begynner som rektor ved Oslofjord Folkehøgskole 1. februar 2024. Han har vært fungerende og assisterende rektor ved Eiksmarka skole i Bærum og er nå avdelingsleder der.
Les mer

Folkehøgskole i vekst dyrker storbynærheten

Folkehøgskolene sliter med rekrutteringen, men en skole i Bærum har hatt fire år med unik elevvekst. Mye skyldes nærheten til Norges største by, tror skolens rektor som snart går av.
Les mer
1 - 3 av 56
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone