Bymenighet med lokalt fokus
Bymenighet med lokalt fokus
29 oktober 2019
Vålerenga Baptistkirke vil være en kirke i nærmiljøet, der folk opplever og erfarer Guds kraft og kjærlighet.

Av Siri D. Fjeldberg

«Vi er fremdeles i startfasen hvor vi jobber for å være synlige lokalt», forteller pastor Phung Minh Nguyen, som har vært ansatt i menigheten siden 2014. «Ting tar tid, men vi har fått flere nye medlemmer disse årene.» For å gjøre menigheten synlig har de blant annet vært med på Lysvandring langs Alnaelva hvor lokale organisasjoner og kulturaktører kan presentere seg langs ruta. I tillegg samarbeider de med Vålerenga vel. Blant annet har søndagsskolen en «grønn kasse» hvor de dyrker ulike grønnsaker. De tar også imot flere skoleklasser og høyskoleelver som kommer på besøk hvert år for å lære mer om baptister.

«Fellesskapet i menigheten er viktig og vi prøver å styrke relasjonene mellom medlemmene» forteller Phung. «I tillegg er vi opptatt av å utruste. Det gjøres ved undervisning og forkynnelse. For øyeblikket fokuserer vi mye på hva det vil si å være menighet og hva det vil si å være medlem eller disippel».

Multi Ung baptist er et nystartet ungdomstreff i samarbeid med Grace Church som leier i menigheten. Gruppa skal ivareta menighetenes ungdommer, men også være et kristent samlingspunkt for ungdommer i lokalsamfunnet. De ønsker å drive med musikkopplæring, trosopplæring og arrangere utadrettede treff for ungdommer. I tillegg har de søndagsskole og betweens-gruppe.

Historisk hadde Vålerenga Baptistkirke sin storhetstid på 50-tallet blant arbeiderklassen som bodde i området. Disse flyttet etterhvert ut til drabantbyene og nye mennesker med annerledes kultur og familiestrukturer flyttet inn. Nå er det mye renovering av gammel bygningsmasse i området og en del nybygging. Menigheten ser derfor mer optimisme på mulighetene framover!

Les også

Satser stort på ungdom

Den Vietnamesiske Baptistmenighet i Oslo vil bygge et sunt miljø for barn og unge på eget leirsted i Brumunddal.
Les mer

Phung Minh Nguyen blir pastor på Vålerenga

Familien Nguyen vil i løpet av sommeren flytte til oslo for å ta over som pastorfamilie i baptistmenigheten på Vålerenga.
Les mer
1 - 2 av 2

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone