Ga Gud et løfte
Ga Gud et løfte
20 oktober 2019
- Nå skal jeg trappe ned! Ordene tilhørte Ernst Selvik, som helt klart må ha problemer med sin personlige brems, for i en alder av 76 år har han ombestemt seg. Engasjementet for Rivermont er på plass.

Av Frank Einar Hansen

Fra det tidspunktet at det ble bestemt å realisere Rivermont Ungdomssenter har mange personer gjort en utrolig innsats. Blant disse er det en som peker seg ut, med et langvarig engasjement – som strekker seg helt fra 1968, og frem til idag – en periode på mer enn 50 år.

Han signaliserte for et par år siden at nok var nok. 
- Nå skal jeg trappe ned!
Ordene tilhørte Ernst Selvik, som helt klart må ha problemer med sin personlige brems, for i en alder av 76 år har han ombestemt seg.

Distriktsnytt traff han på Rivermont, hvor utbyggingen av senteret såvidt var kommet i gang, men skal være ferdig innen årsskiftet.
-Her er det alltid noe å gjøre. I øyeblikket fortsetter jeg arbeidet med inngang/utgang til møtesalen – et arbeid jeg har utført sammen med Henning Haraune, sier Ernst.

Ernst er systematiker, og har full oversikt over alt som gjelder Rivermont.  Når vi spør om han vet hvor mange dugnadstimer han har på Rivermont, svarer han litt motvillig, men vi klarer etter litt overtalelse, å få se 15-20 dagbøker. Vi finner ut at han  som varamedlem i “gamle” NNBU-styret, og mange år som leder, samt oppgavene med planlegging og gjenomføring av byggetrin 1 og 2 på Rivermont, og frem til idag, har brukt nesten 25000 dugnadstimer.

Fra 1990 og frem til i dag har han cirka 150 turer pr år tur/retur Harstad-Rivermont.

Blir du aldri lei?

- Har du en plan, og noe du opplever som meningsfylt, er alt bare morsomt. Men for å være ærlig; av og til kommer “leia” sigende, men den forsvinner fort. Og grunnen til det er at jeg vet mange vil glede seg over en stadig forbedring av Rivermont Ungdomssenter.

I sommer har han vært med på å støype det som skal fundamentere søylene i tilbygget, han har innkalt til, og gjennomført dugnad på Rivermont. Av og til har han vært helt alene på dugnad.

-Kommer det flere på dugnad er det både fint – og veldig sosialt. Blir jeg alene tar alt lenger tid. Rivermont er ikke et prosjekt for noen få. Det er et prosjekt som eies av alle baptistmenighetene i Nord Norge – gjennom Baptist Nord. Å passe godt på, og stelle fint med det som vi har felles, gir en veldig god følelse, ja, velsignelse, sier Ernst.

Frem til årsskiftet vil han regelmessig være på Rivermont og følge utbyggingen på nært hold.

-Nå er du 76 år, og kan med god samvittighet nyte ditt såkalte otium, men du ser ikke ut til å ville trappe ned?

-Jeg kom til et punkt hvor jeg så at jeg var velsignet med en svært god helse. Det ville være litt dumt å ikke bruke den til noe fornuftig. Da jeg nådde dette punktet måtte jeg si til Gud at de dagene Han gir meg videre vil jeg bruke i Hans tjeneste. Det betyr ikke at jeg skal stå i veien for andre, men jeg vil være med å bruke mine evner i tjeneste for både Gud, Rivermont og menigheten.

Etter å ha fortært noen småkaker, et par kopper kaffe, og avsluttet en god samtale, var det på tide for nettstedet Baptist.no å dra. Ernst hadde flere oppgaver som måtte gjøres før han tok helg.

 

Les også

Siste nytt fra Nord-Norge

I årets første utgave av Distriktsnytt kan du lese om lederskifte på Sortland, om menighetsliv i korona-tiden og annet nytt fra nord!
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer

Døden på havet

Den 6 februar i år var det det 200-års minnemarkering på Andenes i anledning «Storskaden». Katastrofen, da 30 fiskere omkom på havet, fant sted 6 februar 1821. Under minnemarkering ble det tent lys for de omkommende i Andenes baptistkirke. I kirken henger det et stort maleri av en nordlandsbåt som har vært ute i hardt vær, og der en tydelig Kristus- skikkelse står på havet rett bak båten.
Les mer
1 - 3 av 40
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone