Nye pastorer i Brumunddal
Nye pastorer i Brumunddal
16 oktober 2019
«Brumunddal har som by reist seg mot rasismen, derfor er det en sterk proklamasjon at menigheten velger å ansette en norsk og en med fremmedkulturell bakgrunn,» mener nyansatt pastor Bjørn Olav Hansen.

Av Siri D. Fjeldberg

Foto: Privat

Menigheten har ønsket en pastor som kan være samlende og som kan arbeide med barne- og ungdomsarbeidet. Bjørn Olav Hansen og Olivier Matata er ansatt i hver sin deltidsstilling i Brumunddal Baptistmenighet. Planen er å bygge en flerkulturell menighet i en norsk kontekst.

«Det er en stor ære for meg å få tjene i Brumunddal. Brumunddal Baptistmenighet var den første menigheten jeg kom til. Alle tok veldig godt imot meg og det har betydd mye for tjenesten min. Og nå etter 10 år i Hamar Baptistmenighet er det godt å være tilbake her. Jeg ønsker at folk skal bli frelst, at folk skal bli sett og at de skal få oppleve Guds kjærlighet», forteller Olivier. Han er for øyeblikket halvveis i studier på HLT. Bjørn Olav skal ha ledende ansvar med hovedvekt på forkynnelse og sjelesorg. Olivier setter pris på å skulle jobbe sammen med en med mer erfaring og som er bedre kjent med norsk kultur. «Det er mange ressurser i menigheten og det er viktig at alle skal føle seg inkludert.»

«At Brumunddal baptistmenighet, vel vitende om at jeg har store helseutfordringer, særlig med Parkinsons, likevel valgte å satse på meg, sier mye om raushet og at menigheten har plass også for kronisk syke. Det er jeg så takknemlig for», sier Bjørn Olav. «Dette er for meg en måte å fullføre kallet jeg en gang fikk. Jeg ønsker å være en støtte for Olivier, i hans første pastortjeneste og så får vi se hvor lenge kreftene holder.» Bjørn Olav vil i tillegg fortsette reisevirksomheten sin.

Brumunddal Baptistmenighet har for tiden 67 medlemmer og et lokallag i Ung baptist. Menigheten ble stiftet i 1935.

Les også

“Er jeg som etnisk nordmann så tolerant og inkluderende som jeg tror?”, spør Kjell mens Thaku lurer på: “Oppleves jeg som en utakknemlig og sur innvandrer og hårsår kvinne i møte med det norske samfunn?”
Les mer

Kom hjem 3. april

Integrasjonspastor Peter Ngaidam var i Myanmar da koronakrisen eskalerte i størrelse, og har fått vært til hjelp for både ambassaden og andre nordmenn som har vært i Myanmar på besøk.
Les mer

Alle barna må få møte Jesus

Voksne fra Asia og barn fra Europa er måten leder for Calvary Chin Church, Lian Rum Zamsa beskriver menigheten på Hamar.
Les mer
1 - 3 av 36
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone