Gi Jesus videre
Gi Jesus videre
7 august 2019
Ny frikirkelig konferanse for trosopplæring. Med inspirasjon fra USA ønsker norske frikirker i høst å utruste pastorer, ledere og andre til å gi videre en tro som varer til neste generasjon.

Av Ingunn Marie Ruud

For mer informasjon og påmelding

I slutten av november i år arrangerer samarbeidsorganet Frikirkelig Barne- og Ungdomsunion (FBU) trosopplæringskonferansen «Gi Jesus videre». 

       – Vi har sett et behov for å jobbe mer sammen, for å utruste og inspirere alle som er opptatt av at barn og unge skal få en tro som varer, sier Linda Andernach Johannesen som jobber i Misjonskirken Ung og sitter i komiteen for «Gi Jesus videre».

       FBU består av barne- og ungdomsorganisasjonene i sju ulike kirkesamfunn: Frelsesarmeen (Fabu), Misjonskirken (MKNU), Frikirken (FriBU), Pinsebevegelsen (PBU), De frie evangeliske forsamlinger (DFEFung), Baptistkirken (Ung baptist) og Metodistkirken (MBU).

Amerikansk inspirasjon

Konferansen, som finner sted i Kristiansand, er inspirert av den amerikanske stiftelsen Orange. Lærer, pastor og kommunikator Dan Scott fra Orange vil være en av hovedtalerne under «Gi Jesus videre». Stiftelsens hovedtanke er at når hjem og kirke samarbeider om trosopplæringen, er det en uslåelig kombinasjon.

– Flere har reist til deres konferanser i mange år og har blitt inspirert av deres tenkning rundt koblingen mellom hjem og kirke. Når hjem og kirke drar i samme retning vil effekten bli mye bedre, sier Johannesen til Kristelig pressekontor.

Hun forteller at konferansen ønsker å gå dypt inn i tematikken om kirkens og hjemmets rolle i trosopplæringen.

Satser på unge deltakere

«Gi Jesus videre»-konferansen har som mål at halvparten av deltakerne skal være under 26 år.

– Vi vil inspirere ferske og kommende ledere til å være med. Det handler om å få denne tenkningen inn fra starten, sier Johannesen.

– Uansett formidler man et livssyn og da er det viktig å hjelpe kristne foreldre å gjøre dette på en sunn måte. Jeg håper konferansen blir en livsbejaende plass å være, hvor man blir inspirert til å snakke sant om livet, Jesus og det å tro på en naturlig måte i hverdagen, både i hjemmene og i kirkene. KPK

For mer informasjon og påmelding

 

Les også

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone