Klar, ferdig.... LEIR!
Klar, ferdig.... LEIR!
17 juni 2019
«Leir handler om Jesus, og det skal være sosialt og gøy!», kommenterer Espen Thilesen, leirsjef for Ung baptists største ungdomsleir, BU-leiren.

Av Siri D. Fjeldberg

Thilesen sitter med planleggingen og kan fortelle at i år er temaet utrustet som bygger videre på temaet fra Baptistenes Lederkonferanse i mars. Leirprestene Agnar Sæli og Jon Torger Salte skal være med å gi dybde til temaet i bibeltimene hver morgen. Leiren forventer opp mot 200 deltakere og ledere.

Agnar Sæli er også leirkoordinator for Juba-leiren på Kornsjø i juni i regi av Østlandets Baptistungdom. I skrivende stund skal han på rekognoseringstur til leirstedet for å finne ut hvordan man skal få plass til alle. «I år er vi 76 påmeldte tilsammen, så her må det litt kreativitet til så alle kan få plass inne», sier han fornøyd. Etter noen år med færre deltakere har trenden snudd, og han synes det er flott at så mange har lyst til å dra på leir i år.

«Hos oss er det lave skuldre som gjelder», forteller Camilla Oseland, leirsjef for familieleiren på Vegårshei. «Vi legger vekt på en leir med den ultimate kombinasjonen av avslapning og innhold. Her er det god stemning, undervisning og samlinger for hele familien, men absolutt god tid til aktiviteter med leirvenner.»

Baptist Nord har juniorleir på Rivermont når skolen slutter. «Her gleder vi oss til at Ingfrid Mundal, som er søndagsskolekonsulent i Nordland skal undervise om temaet Jesu venner. Og tradisjonen tro er høydepunktet misjonsmarkedet og i år får vi til og med besøk av misjonærene Solveig Dåsvand-Holtet og Kjell Holtet forteller Kirsten Aakervik.

Misjonsmarkedene som finnes på de fleste sommerleirene, er en dag som er satt av til kreative måter å samle inn penger på. Det kan være hårklipp, svampekasting på pastor, salg av melon eller  misjonsløp hvor deltakerne blir sponset pr runde. Her er det fritt spillerom for kreativiteten. Misjonsleder Lise Kyllingstad synes det er flott at dette er et fokus på leirene. «Dette gjør at barn og unge får et eierskap til misjon og blir deltakere. Det skaper en nærhet mellom samarbeidspartnerne våre i de ulike landene og ungdom i Norge. Samtidig lærer vi å dele, og det har vi godt av. Det er viktig å kunne sette andre foran oss selv, og det er leirdeltakerne gode på. Det er mye kioskpenger som heller går i kollektbøssene den dagen.» I år går pengene fra leirenes misjonsmarkeder til studiestipend for ungdom i Kongo. «Leirene er en betydelig bidragsyter til dette prosjektet, og vi regner med at de dekker halvparten av alle våre stipender dette året!», sier Lise.

NCCYF har søndagsskoleleir i Sandnes i Juli, samtidig med at de voksne har sitt årlige treff.

Og det er selvfølgelig mulig å melde seg på til sommerens leirer fremdeles!

Bildet er fra misjonsløp på familieleiren i 2018.

Les også

Utvikling av flerkulturelle fellesskap og økt fokus på ressurser til menigheter og lokallag

Ung baptist gjennomførte sitt årsmøte digitalt forrige helg og setter en tydelig retning for arbeidet.
Les mer

Vanskeligst for barn og unge

Flere menigheter i leide lokaler sliter med å treffes selv om det er åpent for arrangmenter.
Les mer

Søndagsskolen lager podcast

Gjennom adventstiden skal Søndagsskolens Gulliver minne barn på at selv om mye er annerledes denne julen er Jesus og julefortellingen den samme.
Les mer
1 - 3 av 60
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone