Solidaritetsaksjon for norske muslimer
Solidaritetsaksjon for norske muslimer
21 mars 2019
I morgen (22.3.2019 kl. 14.00) arrangerer tros- og livssynssamfunnene i STL en aksjon utenfor Islamic Cultural Centre-moskeen ved Tøyenbekken 24 i Oslo. De brutale terrorangrepene mot muslimer samlet til bønn i New Zealand viser at det å kunne praktisere sin tro eller sitt livssyn i fred uheldigvis ikke er noen selvfølge. Tros- og livssynssamfunnene i STL ønsker å aktivt demonstrere at vi står sammen om retten til å være troende, eller ikke-troende, i trygghet.

Vi er veldig glad for denne støtten, sier imam Senaid Kobilica fra Det Islamske Fellesskap i Bosnia og Hercegovina.

Kobilica er leder av Muslimsk Dialognettverk Norge som ble tatt opp som medlemmer i STL i februar i år.

Flere av STLs medlemssamfunn opplever at deres tros- eller livssynsfeller i andre land utsettes for angrep i sine guds- eller forsamlingshus. I Norge kan heldigvis de aller fleste praktisere sin tro eller sitt livssyn uten å frykte for sin fysiske sikkerhet.

Enkelte grupper opplever imidlertid at det er så mange hatefulle ytringer rettet mot deres tradisjon, paret med negative holdninger påvist i undersøkelser, som gjør at terrorangrep skaper frykt selv når de finner sted i andre land.

Generalsekretær i STL, Ingrid Rosendorf Joys, mener det er viktig at tros- og livssynssamfunnene i STL viser samhold når retten til trygt å kunne utøve ens religion eller livssyn er truet.

Terrorangrepene i New Zealand er et eksempel på hva fordommer og hat mot muslimer kan lede til. Vi ønsker å ta vare på våre muslimer, og gjennom #tryggibønn-aksjonen signaliserer vi at norske tros- og livssynssamfunn står sammen når en av oss opplever seg truet. I det livssynsåpne samfunnet vi skal ha her i Norge skal alle kunne utøve sin tro uten frykt.

Hilsen til norske muslimer fra andre tros- og livssynssamfunn

Aksjonen vil bestå av en hilsen til norske muslimer, avholdt av biskop Bernt Eidsvig fra Oslo katolske bispedømme, på vegne av norske tros- og livssynssamfunn. Deretter vil muslimene ønskes velkommen av de fremmøtte når de kommer ut av moskeen etter fredagsbønnen.

Program:

  • 13.45: Oppmøte ved ICC moskeen ved Tøyenbekken 24 i Oslo.
  • 14.00: Bernt Eidsvig holder en hilsen på vegne av tros- og livssynssamfunnene i STL.
  • 14.30: Muslimene ønskes velkommen etter fredagsbønnen.

Ulike lokale dialoggrupper avholder tilsvarende solidaritetsarrangementer i flere norske byer.

STL representerer bredden av norske tros- og livssynssamfunn med sine følgende femten organisasjoner: Ahmadiyya Muslim Jamaat Norge, Bahá’í-samfunnet i Norge, Buddhistforbundet, Den katolske kirke i Norge, Den norske kirke, Det mosaiske trossamfunn, Gurduara Sri Nanak Dev Ji, Holistisk Forbund, Human-Etisk Forbund, Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, Kristensamfunnet, Muslimsk Dialognettverk Norge, Norges Hindu Kultursenter, Norges Kristne Råd og Sanatan Mandir Sabha.

Lenker:

Les også

Våre tanker og bønner går til de rammede

Hendelser, som i Oslo natt til lørdag 25. juni, skal ikke skje. Vi er sterkt berørt av den forferdelige hendelsen med skyting, drap og mange skadde.
Les mer

Forebygger utenforskap

Ikkevoldsprisen 2022 er tildelt generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys i Samarbeidsrådet for tro- og livssynssamfunn (STL).
Les mer

Ukraina-krigen skygger for lidelsene i Myanmar

To kriser samtidig blir fort en for mye. Det merker de i Baptistsamfunnet som på en gang prøver å hjelpe flyktninger både fra Myanmar og Ukraina.
Les mer
1 - 3 av 87
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone