Nytt liv i gammelt hus
Nytt liv i gammelt hus
29 januar 2019
To ganger har dørene blitt låst med en bønn til Gud om nytt liv. Guds svar i 2016 var pinsemenigheten Nordvestkirka, som fyller baptistkirka i Kristiansund med unge mennesker og nytt liv.

Baptistmenigheten i Kristiansund ble stiftet allerede 28. juli 1876 i hjemmet til Peder Kaasbøl Wasmuth. I dag er det noen få medlemmer igjen i menigheten, og kirkenrett ved sentrum i byen har fått nytt liv enda en gang. Pinsemenigheten i Elnesvågen, mellom Molde og Kristiansund, har flyttet inn i huset med et ønske om en menighetsbygende virksomhet for unge mennesker i Kristiansund.

Steinar Vikestad, som sammen med en gruppe medarbeidere, forsøkte å få til en revitalisering i Kristiansund Baptistmenighet for noen år siden, og som lenge så ut til å få på plass en ny stamme av medlemmer, sier han i sine bønner til Gud fikk se et bilde av kirken full av ungdommer. Selv fikk aldri Steinar oppleve dette mens han ledet an i arbeidet.

Vinteren 2015/16 stod Steinar og teamet hans ved et veiskille, Gud måtte gjøre noe nytt om en skulle komme lenger. Samtidig kjempet en i motbakke mot et gammelt og slitent hus, som stod i fare å måtte stenges, blant annet på grunn av el-sikkerheten. Og det var ikke penger til rehabilitering.

I februar 2016 fikk pinsemenigheten i Elnesvågen låne kirka til en aksjon for å få kontakt med unge folk i Kristiansund.  Det fungerte så godt at en ønsket å gå videre, og en avtale om å leie baptistkirka ble inngått. Huset er pusset opp, nytt el-anlegg, bedre sanitærforhold, og en god modernisering av kirka fra 1950-tallet er gjennomført. I løpet av de tre årene siden det, har en fått etablert en virksomhet som har bærekraft. Steinars bønner er hørt, selv om det ble annerledes enn en så for seg. Det er nytt liv i huset, det er unge mennesker og det er håp for framtiden.

De to menighetene er nå i en dialog om videreføring av Nordvestkirkas virksomhet i Kristiansund.

Nytt liv i gammelt hus

Roger Dahl, som har ansvar for menighetskontakt i Midt-Norge, besøkte Kristiansund sammen med Steinar Vikestad 28. januar, og fikk selv se at i Guds rike er det en tid til å så, en tid til å vanne, og Gud høster slik han vil. Denne gangen som et samspill mellom baptistene, som har sådd og vannet i Kristiansund i mange år, og pinsevennene i Nordvestkirka, som fikk være med å forløse.

- Det er fott å se og oppleve, sier Roger Dahl, som også fikk møte Gerd Janne Lund Johansen som er lokal leder for baptistene i byen.

Les også

Vaktskifte i Oppdal

Etter nesten 35 år som menighetsleder har Odd Erling Uv avsluttet tjenesten som forstander. Søndag 27. januar ble han og kona Elsa takket av menigheten.
Les mer

125-årsjubileum i forsoningens tegn

Oppdal Baptistmenighet og Oppdal Kristne Senter feiret sammen. Det var invitert til stor fest og jubileumsfeiring lørdag og søndag 16.-17. september, når Oppdal Baptistmenighet feiret 125 år.
Les mer

Midtpunkt 2017

6.-8. oktober inviterer baptistene i Midt-Norge til helgesamling med påfyll for hele familien. Arild Brun Svendsen deltar med kreativ forkynnelse.
Les mer
1 - 3 av 6

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone