Øyhopping i nord - fra Sommarøy til Røst
Øyhopping i nord - fra Sommarøy til Røst
23 november 2018
Unik feriemulighet med gode baptistvenner kombinert med landsmøtet i Tromsø

Turbeskrivelse/informasjon om påmelding

Turen går over sju dager, fra søndag 7. juli til lørdag 13. juli 2019. Koll Kyllingstad er reiseleder og arrangør og beskriver turen slik:

«Søndag etter landsmøtets slutt starter vi turen ut til Sommarøy. Kjell Ove Hveding er med oss som lokalguide ut til Sommarøy og Yttersia som det også kalles. Vi kjører «Down town» på øya før vi sjekker inn på hotellet som Kjell Ove har vært med å bygge opp til slik det fremstår i dag.

Fra Sommarøy forflytter vi oss over til Norges nest største øy – Senja. Kjell Ove guider oss rundt på Senja med sin fortellerkunst, vi besøker flere av stedene på øya – bl.a Husøya, kjent fra «Da damene dro». Fra Senja går turen videre til neste øy – Andøya. Her tar Hermod Bakkevoll i mot oss og guider oss videre i sitt øyrike. Vi overnatter på Hotel Marena på Andenes.

En interessant dag ligger foran oss, vi følger Nasjonal turistvei sørover øya og tar med oss baptistkirkene langs veien. Fra Sortland går turen ut til Langøya og Bø i Vesterålen før vi vender nesen tilbake igjen mot neste øy – Hinnøya. Via Kvæfjord kommer vi til Kasfjord og tar inn på vårt eget Rivermont Ungdomssenter. Kveldsutflukt til baptistkirken på Aune med kveldstanker ved Aase Aune.

Fra Harstadregionen går turen sørover til Lofastforbindelsen og øyriket i Lofoten. På vei fra Harstad til Lofoten blir det tid til Trollfjorcruice med båttur gjennom Raftsundet og Trollfjorden til Svolvær. Omord spiser vi lunsj. Vi ser oss om i Lofoten og nevner Svolvær m/geita, Henningsvær, Stamsund, Glasshytta på Vikten, Reine, Smeden i Sund, Lofotkatedralen m.v. Under oppholdet i Lofoten bor vi 2 netter på Lofoten Sommerhotell i Kabelvåg.

Fra Moskenes tar vi fergen over til Røst, ytterst i Lofoten. Guidet rundtur på øya med besøk i kirken, besøk på kommunehuset som en del av guideturen, ribsafari ut til Skomvær fyr for de som ønsker.  Overnatting på Røst Bryggehotell og Fiskarheimen Havly, en av de få gjenværende i Norge.

Etter et døgn på Røst krysser vi Vestfjorden og ankommer Bodø kl. 17.30. Turen avsluttes på flyplassen med mulighet for fly sørover kl 19.20»  

Pris for turen: er 9.800 kroner, som inkluderer rundturen fra Tromsø til Bodø med Koll Kyllingstad og Kjell Ove Hveding/Hermod Bakkevoll som turteam. Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost, de fleste måltidene ellers og  alle fergeturer og innganger.

Tillegg for enkeltrom og båttur til Skomvær fyr.

Relaterte dokumenter

Les også

Destinasjon Tromsø

Rammene for landsmøtet i Tromsø, 5.-7. juli 2019 begynner å ta form, og før jul vil du finne god informasjon om landsmøtet og programmet som planlegges rundt det, på nettsidene.
Les mer

Blink er historie - Utfordring for møteplassene

Det var brått og brutalt da hovedstyreleder Magnar Mæland i sin tale til landsmøtet informerte om at det var slutt. Blink 2018 ble siste året. Hva nå?
Les mer

Kort dokumentarfilm om Ung kloster

Ung baptist har tilbudt Ung kloster som boform i flere norske byer siden august 2017. En dokumentar fra første året er tilgjengelig.
Les mer
1 - 3 av 53
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone