Taushet taler sterkt
Taushet taler sterkt
21 oktober 2018
I stillhet gikk marsjen Walk for freedom, som Geta Sigland ledet an i, gjennom Drammens gater lørdag 20. oktober.

Tekst: Roger Dahl Foto: Dan Tore Stensland Film: Arne Knutsen

Aksjonen Walk for freedom, er et av organisasjonen A21s tiltak i kampen mot moderne slaveri og menneskehandel. Walk for freedom handler om å styrke bevistgjøring i forhold til menneskehandel og bidra til at enkeltslavene som fines rundt i hele verden får tilbake sin frihet.

I Drammen er det representanter for Hillsong og Baptistkirken som har stått for gjennomføring av Walk for freedom. 2018 var andre året i Drammen. I stillhet skred det sortkledde følget gjennom byens sentrum. Det var sterkt å se hvordan det lange folketoget ble lagt merke til mens en gikk. 107 mennesker deltok, fra de yngste i barnevogn til oldemor på over 80 år.

- I dag har jeg gått for frihet sammen med mennesker fra 13 byer i Norge og hele 50 land i verden. Hvorfor gikk jeg?, spør Geta Sigland som ledet aksjonen i Drammen og fortsetter:

- Det finnes 40.3 millioner menn, kvinner og barn i fangenskap verden over. Det vil si at det også finnes mer enn 40.3 millioner grunner til å bruke min stemme i mot slaveriet! Hver 30 sekund blir et nytt mennesker som er offer for slaveri!!!

- I dag deltok jeg på Walk for freedom i Drammen. Selve vandringen tok 35 minutter, og jeg tenkte mens jeg gikk at hvert 30. sekund er det et nytt menneske som blir offer for menneskehandel. Dette betyr at det i løpet av marsjen var 70 personer som ble ofre som jeg gikk for akkurat der og da!

- Jeg gikk for disse, og for de andre 40 millioner i hele verden.  Dette var noen av de viktigste skrittene jeg har tatt, og jeg håper at dette vil gjøre en forskjell i Norge og i hele verden, sier Sigland og minner om Martin Luther King, Jr sin uttalelse: "The greatest tragedy is not the brutality of the evil people, but the silence of the good people."  sier Geta Sigland som ledet aksjonen i Drammen og avslutter slik:

- Så, det utfordrer meg virkelig, å se mennesker som rammes av urett på denne måten. Jeg kan ikke la være å engasjere meg. 

I fjor deltok det 63 mennesker i aksjonen i Drammen. Det var mange nok til å danne en ganske lang rekke. Den gang sa Geta Sigland at målet i 2018 var en dobling. Det greide en nesten med 107 deltakere.

I tillegg til aksjonen i Drammen var det Walk for freedom i 12 andre norske byer i går. Rundt i hele verden ble Walk for freedom markert i 50 land og tilsammen 600 byer. Det er litt tidlig å vite hvor mange deltakere det var, men i fjor stilte 70.000 mennesker opp verden rundt.

Taushet taler sterkt

I Drammen har Geta Sigland og resten av arrangementskomiteen allerede begynt å planlegge for neste år. Flere menigheter og organisasjoner må bli engasjert, slik at bevistgjøringen i samfunnet styrkes.

Aksjoner som Walk for freedom handler om rettferdighet.

 

Les også

Kirker truet i Myanmar

Vi fikk 1. mars melding om at kristne kirker i Kachin-staten igjen blir angrepet av militærregimet.
Les mer

Baptistsamfunnet vil hjelpe Peter å hjelpe

Peter Ngaidam var militærregimets fange og satt isolert i en celle helt uten lys i ni måneder før han rømte fra Myanmar. Fra en leilighet i Lier kjemper han nå mot militærregimet og ber norske venner om bistand.
Les mer

Gi din kjærlighetsgave til Myanmar!

Vi er sterkt berørt etter militærkuppet i Myanmar, og tydelig utfordret til å støtte kampen for demokratiet i Myanmar og innbyggernes beste økonomisk.
Les mer
1 - 3 av 93
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone