Taushet taler sterkt
Taushet taler sterkt
21 oktober 2018
I stillhet gikk marsjen Walk for freedom, som Geta Sigland ledet an i, gjennom Drammens gater lørdag 20. oktober.

Tekst: Roger Dahl Foto: Dan Tore Stensland Film: Arne Knutsen

Aksjonen Walk for freedom, er et av organisasjonen A21s tiltak i kampen mot moderne slaveri og menneskehandel. Walk for freedom handler om å styrke bevistgjøring i forhold til menneskehandel og bidra til at enkeltslavene som fines rundt i hele verden får tilbake sin frihet.

I Drammen er det representanter for Hillsong og Baptistkirken som har stått for gjennomføring av Walk for freedom. 2018 var andre året i Drammen. I stillhet skred det sortkledde følget gjennom byens sentrum. Det var sterkt å se hvordan det lange folketoget ble lagt merke til mens en gikk. 107 mennesker deltok, fra de yngste i barnevogn til oldemor på over 80 år.

- I dag har jeg gått for frihet sammen med mennesker fra 13 byer i Norge og hele 50 land i verden. Hvorfor gikk jeg?, spør Geta Sigland som ledet aksjonen i Drammen og fortsetter:

- Det finnes 40.3 millioner menn, kvinner og barn i fangenskap verden over. Det vil si at det også finnes mer enn 40.3 millioner grunner til å bruke min stemme i mot slaveriet! Hver 30 sekund blir et nytt mennesker som er offer for slaveri!!!

- I dag deltok jeg på Walk for freedom i Drammen. Selve vandringen tok 35 minutter, og jeg tenkte mens jeg gikk at hvert 30. sekund er det et nytt menneske som blir offer for menneskehandel. Dette betyr at det i løpet av marsjen var 70 personer som ble ofre som jeg gikk for akkurat der og da!

- Jeg gikk for disse, og for de andre 40 millioner i hele verden.  Dette var noen av de viktigste skrittene jeg har tatt, og jeg håper at dette vil gjøre en forskjell i Norge og i hele verden, sier Sigland og minner om Martin Luther King, Jr sin uttalelse: "The greatest tragedy is not the brutality of the evil people, but the silence of the good people."  sier Geta Sigland som ledet aksjonen i Drammen og avslutter slik:

- Så, det utfordrer meg virkelig, å se mennesker som rammes av urett på denne måten. Jeg kan ikke la være å engasjere meg. 

I fjor deltok det 63 mennesker i aksjonen i Drammen. Det var mange nok til å danne en ganske lang rekke. Den gang sa Geta Sigland at målet i 2018 var en dobling. Det greide en nesten med 107 deltakere.

I tillegg til aksjonen i Drammen var det Walk for freedom i 12 andre norske byer i går. Rundt i hele verden ble Walk for freedom markert i 50 land og tilsammen 600 byer. Det er litt tidlig å vite hvor mange deltakere det var, men i fjor stilte 70.000 mennesker opp verden rundt.

Taushet taler sterkt

I Drammen har Geta Sigland og resten av arrangementskomiteen allerede begynt å planlegge for neste år. Flere menigheter og organisasjoner må bli engasjert, slik at bevistgjøringen i samfunnet styrkes.

Aksjoner som Walk for freedom handler om rettferdighet.

 

Les også

Skiftende tider og utsende

Eben Eser, som baptistene i Drammen kalte kirkebygge sitt i 1907, har vært "hjemmet" i 112 år. Nå nærmer det seg sluttet på en 30 års periode med restaurering, om- og påbygging. Nytt tak skal på plass!
Les mer

Feiret påske hos Faith Baptist Church i Oslo mens kirken hans ble angrepet

Påskedagsmorgen var det attentater mot tre kirker og flere hoteller på Sri Lanka, melder nettstedet nrk.no. En av menighetene har gode relasjoner til Faith Baptist Church i Oslo.
Les mer

Vil be for og velsigne Israel

Fra mars 2019 startet en med Israelsmøter i Baptistkirken i Rørvik. - Noen av oss har savnet et engasjement for Israel i menigheten og på stedet forøvrig, sier Svanhild Gaasvær på menighetens nettsider.
Les mer
1 - 3 av 71
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone