Utvidet perspektiv i møte med muslimene
Utvidet perspektiv i møte med muslimene
12 oktober 2018
Martin Accad som har jobbet med muslimer i Beirut gjennom mange år delte sitt perspektiv på de kristnes møte med muslimer på fagdagene.

Av Roger Dahl

Utvidet perspektiv i møte med muslimene

Det var godt med folk, størstedelen var nok HLTs egen studenter, men også en del andre deltok, da Stefanusalliansen og Høyskolen for Ledelse og Teologi (HLT) inviterer til to svært dagsaktuelle fagdager på HLTs skolesenter på Stabekk 10. – 11. oktober 2018 .

- Vi var  begeistret over å ha Martin Accad som foreleser disse dagene, sier Bente Sandtorp som har jobbet med fagdagen fra  HLTs side.

Utvidet perspektiv i møte med muslimene

Hun forteller at  Accad arbeider som Chief Academic Officer og Associate Professor of Islamic Studies ved Arab Baptist Theological Seminary i Beirut, Libanon. Han er en etterspurt foreleser i både inn- og utland. Han er også svært aktiv i Resurrection Church i Beirut som har et utstrakt arbeid bland flyktninger.  De har sett mange muslimer komme til tro på Jesus.  

Fagdagene passet for alle pastorer, menighetsledere og samfunnsengasjerte kristne. I dagens samfunn tror vi det er svært viktig å ha kunnskap om Islam og innsikt i hva som skjer i den muslimske verden.  

Både generalsekretær Terje Aadne og rektor Arne Mella uttrykte begeistring over fagdagene, og mente at Accad utvidet perspektivet og kom med viktige vinklinger i møtet med muslimene..

Relaterte lenker

Les også

Høyskolen for ledelse og teologi fyller 15 år

I løpet av høstsemesteret har feiringen av 15 års-jubileet til HLT startet. Skolen feiret at det har vært studiestart 15 år på rad med spente og engasjerte studenter.
Les mer

NOKUT godkjenner HLTs akkrediteringssøknad

En omfattende prosess har fått et gledelig resultat.
Les mer

Samlivsråd fra etisk-teologisk fagråd

Baptistsamfunnets hovedstyre publiserte onsdag 26. april mottatt råd fra etisk-teologisk fagråd om samlivsetikken og tilnærming til forståelsen av samkjønnet samliv.
Les mer
1 - 3 av 58
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone