Står kirkeordningen seg i vår tid?
Står kirkeordningen seg i vår tid?
5 oktober 2018
- Kongregasjonalismen som teologisk og kirkelig prinsipp må under lupen, skriver Kenneth Fløistad Ellefsen i siste nummer av tidsskriftet Baptist, som gis ut av Norsk Baptist-Historisk Selskap.

"- I denne artikkelen vil jeg argumentere for at Det Norske Baptistsamfunn bør fornye og fordype sin samtale om kongregasjonalismen som teologisk og kirkelig prinsipp, sier Ellefsen i innledningen til sin artikkel. Og fortsetter:

- Slik kan det både gis en fortolkning av hvilke elementer som bør være en del av baptistisk identitet i vår tid, og dermed også klargjøre hva slags type læremessig uenighet fellesskapet av baptistmenigheter kan makte å leve med og eventuelt ikke. Grunnlaget for dette arbeidet bør være en fagteologisk utredning som videre kan drøftes bredt i kirkesamfunnet og til sist munne ut i en drøftelse på landsmøtet.

Et slikt arbeid vil ta tid, oppleves krevende til tider og bør utløse et engasjement. Samtidig er dette arbeidet viktig fordi det kan bidra til å skape en sterkere identitet blant norske baptister og forhåpentligvis gjøre at baptistene "kan finne seg selv." En fragmentert baptisme, der grensene for fellesskapet avgjøres ved teologiske konflikter omkring enkeltsaker, vil på sikt ikke skape et bærekraftig og solid fellesskap.

Les hele artikkelen

Ellefsen er medlem av styret i Norsk Baptist-Historisk Selskap og redaktør av tiddskriftet Baptist som selskapet gir ut. Vi anbefaler alle interesserte å bli medlem i historieselskapet. En får da tidskriftet tilsendt.

Besøk Historieselskapets nettside

Les også

Faren var fisker og sønnens store helt

Frank Einar Hansen snakker i podcasten Fiskeribølgen om drømmen om å bli fisker som ble knust av sjøsjuken, om fiskerene i baptistmenigheten på Andenes og om oppveksten i fiskeværet. (Foto: Ivar Hjelvik)
Les mer

Baptistklenodie fikk nye eiere

Er det noen som vi ta vare på et Baptistklenodium spurte menighetsleder Per Øvergaard i Oslo Sentrum Baptistkirke. Fredag 12. november var saken løst.
Les mer

En andøyværing ser tilbake på et interessant liv i diplomatiet

Han ble født på Andenes, hvor han bodde i et år, før han og foreldrene flyttet til Drammen. Som pensjonert diplomat ser Arman Aardal tilbake på et spennende liv i Norges tjeneste.
Les mer
1 - 3 av 66
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone