EBF konsil i gang
EBF konsil i gang
27 september 2018
De europeiske baptistlederne møttes i Lviv i Ukraina onsdag 26. september for tre dagers rådslagning.

Åpningsgudstjenesten onsdag kveld var lagt til Centralkirken, som er en stor baptistkirke i Lviv, og markerte ikke bare starten på EBFs årlige konsil, me også avslutningen av De europeiske baptistkvinnenes 70-årsjubileum, som var helgen før i Lviv i Ukraina. 

I år har det europeiske årsmøtet besøk av ledelsen i Verdensalliansen med pastor Paul Msiza  som er president og dr. Elijah Brown som er generalsekretær. Vår egen Jan Sæthre, som er visepresident i Verdensalliansen, er også med på konsilet som økonomiansvarlig for Europaføderasjonen. 

Torsdag formiddag var den årlige samlingen med fokus på menighetsplantingene. Her delte menighetsplanter Aleksandr et inspirerende vitnesbyrd om det arbeidet han har  stått i sammen med teamet sitt  i Ternopil, i det vestlige Ukraina. Han snakket om en utfordringene i arbeidet og delte gleden over at i år kunne menighetsplanten feire den første dåpen, etter fire årene med intenst arbeid.

Årsmøteforhandlingene startet etter lunsj torsdag 27. september. I tillegg til behandling av rapporter og regnskap og valg på styre, inviteres konsilet til å ta endelig avgjørelse i forhold til gjennomføring av misjonskonferansen John 20:21 i Stavanger i juli 2021. I løpet av samlingen i Lviv vil det også være årsmøte for International Baptist Thelogical Study Centre in Amsterdam. Denne samlingen er også en god anledning til å knytte kontakter med baptistledere fra ulike dler av Europa. 

Norsk delegasjon er Terje Aadne og Håkon Sigland. 

 

Relaterte lenker

Les også

Alan Donaldsson kommer til landsmøtet i Skien

Generalsekretær i European Baptist Federation Alan Donaldson kommer til Skien i forbindelse med landsmøtet i Baptistkirken Norge 7.-9. juni.
Les mer

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer
1 - 3 av 42
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone