Ny redaktør i KPK
Ny redaktør i KPK
18 juli 2018
Ingunn Marie Ruud (36) er ansatt som ny redaktør for Kristelig Pressekontor (KPK

Den 1. august overtar Ingunn Marie Ruud som ansvarlig redaktør for Kristelig Pressekontor etter Markus Plementas, som har valgt å gå over til en stilling i Normisjon.

– Jeg er svært glad for at Ingunn tar over som redaktør. Hun har løftet det journalistiske arbeidet og har gode forutsetninger for å ta KPK videre i riktig retning, sier Plementas.

Ruud har vært fast ansatt som journalist i KPK siden mars 2016. Før sin tid i KPK jobbet Ruud i over 6 år som kommunikasjonskonsulent og redaktør for Credo i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag samt en kort periode som ansvarlig redaktør for lokalavisen Suldalsposten.

– Jeg er imponert over det arbeidet Markus har gjort i KPK og gleder meg til å ta tak i nye utfordringer i tiden framover, sier Ruud.

Omstrukturering
Som en del av prosessen med å få på plass ny redaktør har styret i KPK valgt å gjøre noen endringer i struktureringen av arbeidet. Det er inngått en avtale med Tankesmien Skaperkraft som skal ta seg av mye av den økonomiske administrasjonen til nyhetsbyrået, slik at redaktøren kan konsentrere seg mer om det redaksjonelle.

– Styret er glad for at vi har fått på plass ny redaktør, og vi kjenner oss sikre på at det blir en god løsning. Ettersom det ble internt opprykk i stillingen, oppsto det også behov for ny journalist, og vi er tilfreds med at også dette ordnet seg før ferien, sier styreleder i KPK, Petter Olsen.

Stein Gudvangen er ansatt som journalist i en 50 prosent stilling fra 1. september.

– Styret er forvisset om at KPK kommer til å fortsette i den gode trenden som har vært under ledelse av avtroppende redaktør, Markus Plementas. Vi vil også ønske ham lykke til med nye utfordringer hos en av våre eiere, Normisjon, sier Olsen.

KPK eies av over 30 kristne organisasjoner og kirkesamfunn.

Første kvinne
Ruud har utdanning i journalistikk og kunst- og kulturforvaltning fra Universitetet i Stavanger. Hun har også årsstudium Design og kommunikasjon i digitale medier fra Høgskolen i Oslo og Akershus, og tverrkulturell kommunikasjon fra Mediehøgskolen Gimlekollen.

Hun blir den første kvinnelige redaktøren i Kristelig Pressekontors 104 år lange historie og tror KPK fortsatt har en viktig rolle å spille i det norske medielandskapet.

– Vi ser en økt interesse for religion og livssynsstoff i sekulære medier samtidig som medieundersøkelser viser at få journalister selv har et religiøst livssyn. Her kan KPK bidra inn med sin gode kompetanse på kristen-Norge og det som rører seg der. KPK

Bildetekst:
INTERNT OPPRYKK: Ingunn Marie Ruud går fra stillingen som journalist til å bli ansvarlig redaktør for KPK. FOTO: Şadan Ekdemir

 

 

Les også

– Viktig at tros- og livssynssamfunnene står sammen

Med 30 års fartstid i økumeniske råd, har nylig pensjonerte Dag Nygård vært en sentral aktør i å forme en retning for det norske livssynsfeltet i en tid med store forandringer.
Les mer

Fredsgudstjeneste for Ukraina

Både kongehus, regjering og kirke-Norge kom tirsdag sammen i bønn for situasjonen i Ukraina. Anledningen var direktesendt fredsgudstjeneste i Trefoldighetskirken i Oslo.
Les mer

Har tro på mer økumenisk samarbeid

En ny rapport fra Norges Kristne Råd viser en stor velvilje til å samarbeide på tvers av ulike kristne kirkesamfunn i Norge til tross for ulik teologi og praksis.
Les mer
1 - 3 av 25
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone