Pastorskolen
Pastorskolen
23 mai 2018
Norske misjonærer startet i sin tid en pastorskole i Bondo. Denne finnes fortsatt, og den utdanner hvert år 4 – 8 pastorer.

Pastorelevene flytter inn i husene som tilhører skolen, og bor der under hele utdannelsen sammen med familiene sine.

I Kongo finnes det ingen lånekasse, så CBCN tar en del av det økonomiske ansvaret for pastorelevene og familiene deres. De får noe støtte til å dekke mat og medisiner for både små og store. Dette er et nødvendig bidrag fordi disse familiene ikke har en åker slik de hadde hjemme i landsbyen sin, samt at de er uten foreldre og søsken som ofte hjelper og støtter når de bor i nærheten.

Støtten fra oss benyttes blant annet til å lønne forelesere, til en del reisevirksomhet – spesielt i forbindelse med at elevene skal ha praksis, samt til å støtte familiene med mat og helsetjenester.

Relaterte lenker

Les også

Norad avviser rent tillitsbasert bistand

ADVARER: I Norad mener man norske misjonsorganisasjoner som driver med bistand, står i fare for operere i en blindsone fordi de deler livssyn med dem som mottar den norske bistanden. Noe en oforsøker å være seg bevist innen baptistenes bistands- og misjonsarbeid.
Les mer

Et håndslag til helsearbeidet i Bas-Uélé

20.juni var Rita og Arild Henningsen innom kontoret til Baptistsamfunnet og overleverte 142.750 kroner som de har samlet inn til helsearbeidet i Bas-Uélé
Les mer

På oppdrag i Chin-staten

Før påske var misjonsleder Lise Kyllingstad på besøk i Burma for å se på ulike muligheter for bistands– og hjelpearbeid inn i Chin-staten.
Les mer
1 - 3 av 106
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone