Pastorskolen
Pastorskolen
23 mai 2018
Norske misjonærer startet i sin tid en pastorskole i Bondo. Denne finnes fortsatt, og den utdanner hvert år 4 – 8 pastorer.

Pastorelevene flytter inn i husene som tilhører skolen, og bor der under hele utdannelsen sammen med familiene sine.

I Kongo finnes det ingen lånekasse, så CBCN tar en del av det økonomiske ansvaret for pastorelevene og familiene deres. De får noe støtte til å dekke mat og medisiner for både små og store. Dette er et nødvendig bidrag fordi disse familiene ikke har en åker slik de hadde hjemme i landsbyen sin, samt at de er uten foreldre og søsken som ofte hjelper og støtter når de bor i nærheten.

Støtten fra oss benyttes blant annet til å lønne forelesere, til en del reisevirksomhet – spesielt i forbindelse med at elevene skal ha praksis, samt til å støtte familiene med mat og helsetjenester.

Relaterte lenker

Les også

Juletremisjonen

Også i 2018 selger baptistene på Ålgård juletrær til inntekt for misjonen i Kongo, noe avisen Dagen har lagt merke til.
Les mer

Use your talents

- Dette kurset er hjelp til selvhjelp for samarbeidskirken vår, sier misjonsleder Lise Kyllingstad som har vært på kurs med fem representanter for kirken i Kongo.
Les mer

Nytt kirkebygg i Sierra Leone

Baptistsamfunnet har, sammen med Skien baptistmenighet hatt et utviklingsprosjektet i den nordlige delen av Sierra Leone de siste årene. . Prosjektet har har fokus på bygging av kirker, helse og rent vann.
Les mer
1 - 3 av 102
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone