Lese- og skrive opplæring
Lese- og skrive opplæring
23 mai 2018
Når det er slik at foreldrene må betale skolepenger, og når pengene ikke strekker til – da blir guttene prioritert. Mange kvinner i Bas-Uélé har derfor aldri fått gå på skolen. De har måttet være hjemme og hjelpe mor med å sope gårdsplassen, bære ved, hente vann og bidra med matlagingen.

Som voksen og analfabet er det mange kvinner som bærer på en drøm om å kunne lese og skrive. En kvinne forteller at hun ikke vil være avhengig av andre for å skrive til eller lese brev fra datteren som studerer i Kisangani.

CBCN tilbyr et kurs som går over seks til elleve måneder, og på denne tiden lærer folk seg lese- og skrivekunsten! De bruker en metode som er utarbeidet for kvinner i afrikanske land, og hvor bokstavene blir formet av begreper som de kjenner til: Gryte-ører, appelsin og støte-pinner.

Det finnes også en del menn i Bas-Uélé som ikke kan lese og skrive. De er velkommen til opplæringen på lik linje med kvinnene. CBCN har som mål å utrydde analfabetismen i området.

Kvinner og menn som har lært seg å lese og skrive har uttrykt ønske om å kunne ta grunnskolen, for så å fortsette med videregående og så høyskoleutdanning. CBCN har derfor tatt utfordringen med å lage et tilbud for dem, siden det ikke passer at de begynner i første klasse sammen med 6-åringene.

Dette prosjektet er støttet med NORAD-midler. De dekker 90% av kostnadene, og Baptistsamfunnet samler inn penger til å dekke de resterende 10%.

Relaterte lenker

Les også

100 år med misjonsvirksomhet i Kongo

12.-13. september ble misjonsjubileet feiret med glimt fra historien og visjoner for arbeidet framover. Opptak fra feiringen er nå tilgjengelig på nett.
Les mer

Baptistkvinnenes sommerlotteri

Etter minimale kollekter fra kvinnegruppene rundt i landet denne våren trengs det et løft!
Les mer

Fra Bernhard Aalbu til Lise Kyllingstad

I takknemlighet til Gud for det vi har fått være med på feirer Det Norske Baptistsamfunnet 100 års tilstedeværelse i Kongo.
Les mer
1 - 3 av 112
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone