Økumenisk pinsefestival
Økumenisk pinsefestival
9 mai 2018
Tema på festivalen i Oslo er «det universelle søskenskapet mellom folk og nasjoner» i forbindelse med FN menneskerettighetserklæringens 70-årsjubileet.

Andre pinsedag (21. mai) er det en tradisjon at mange menigheter i Oslo møtes å feire pinse sammen. De siste årene har det vokst en tradisjon som vi kaller pinsefestival hvor mange immigranter og deres menigheter samles for å feire pinse med kulturfestival med ulike tema.. Arrangementet er åpent for alle.

I 2018 er det 70 år siden Verdenserklæringen for menneskerettigheter ble skrevet og vedtatt. Vi markerer dette i en tid preget av frykt, fordommer og økende polarisering mellom folk og nasjoner. Det forekommer på grunn av skjevt fordelt økonomisk og politisk maktfordelinger mellom folk innenfor et land i mange tilfeller men også mellom land og verdensdeler i stor grad.

Det er ikke vanskelig å se sammenhengen mellom maktforholdene og den økende framveksten av fenomener av identitetspolitikk (etnisk, religiøst og rasistisk). Dette er i ferd med å undergrave alt som er blitt utrettet i tidligere generasjoner som for eksempel menneskerettighetserklæringen.

Verdenserklæringen for menneskerettigheter er fellesramme for mellom menneskelige relasjoner. Den må ikke tas får gitt. Pinsehøytid er en gyllende anledning å løfte dette søskenskap mellom mennesker uansett land, kultur, og erfaring som erklæringen forutser. Vi trenger å minne hverandre om at vi er hverandres voktere, medmennesker og medborgere tross kulturell bakgrunn, opphav, utseende og økonomisk vilkår.

Økumenisk pinsefestival

Utdrag fra årets program

  • En økumenisk pinsegudstjeneste med kor og musikkgrupper fra ulike menigheter inkludert David Andre Østby, Advent Ambassaders, tekstlesning i ulike språk, vitnesbyrd ved Domprost Anne-May Grasaas)
  • Kulturfestival med årets tema «søskenskap» i fokus
  • Panelsamtale (Biskop Kari Veiteberg, Byråd Rina Mariann Hansen, forsker Marta Bivand Erdal)
  • Mat fra ulike kulturer (Kina, Indonesia, Ghana, Etiopia, Filipinene, Kambodsja, Norge)
  • Lansering av LAGET-Interact ressursnettside
  • Musikk og dans med noen lovende artister
  • Utstillinger organisasjoner og deres arbeid
  • Morro/aktivitet for barn (hoppeslott mfl)
Relaterte lenker

Les også

Ny redaktør i KPK

Ingunn Marie Ruud (36) er ansatt som ny redaktør for Kristelig Pressekontor (KPK
Les mer

Tror vi går inn i en ny misjonstid

MISJON FORTSATT AKTUELT: (f.v.) Anne-May Grasaas, Knut Hallen, Anne Mari Schiager Topland og Tore Laugerud var enige om at misjon slettes ikke har gått ut på dato under panelsamtalen arrangert av Storsalen, Kraftverket og Areopagos. FOTO: Ingunn Marie Ruud, KPK
Les mer

– Et kunnskapsgap om moderne slaveri i Norge

Det er budskapet fra projektleder Elin Finnseth Sæverås. For å tette gapet og styrke engasjementet inviterer Norges kristne råd til Global uke 12.-19. november.
Les mer
1 - 3 av 26
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone