Menigheten i Sandefjord – Må snakke naturlig om tro!
Menigheten i Sandefjord – Må snakke naturlig om tro!
2 mai 2018
- Vi må ha tid i kalenderen, plass i hjertet og leve nært til Gud!

Av Siri D. Fjeldberg

Menigheten ble stiftet i 1972. - Vi har vært en tradisjonell menighet som har vært utradisjonelt god på å ta vare på relasjonene, forteller Hege Norøm. - De eldre som tok seg tid til å snakke med oss yngre skal ha stor kred for det de gjorde.

Fremdeles står samtalen og relasjonen i sentrum, og menigheten samles rundt kafebord på søndagene. Ellers satser de på smågrupper for samtale og bønn. - Dette skal være en menighet for de som ikke synes de passer inn i tradisjonelle menigheter, de som ikke har tatt noe tydelig standpunkt rundt tro og de som rett og slett liker formen vår.

Sandefjord er preget av å være er en relasjonorientert menighet og ikke en aktivitetsstyrt menighet. - For oss er det viktig å sette av tid til mennesker og ikke løpe fra aktivitet til aktivitet. Kristendommen er en stor del av livet vårt, og veien blir egentlig litt til mens vi går. Vi prøver å snakke naturlig om troen vår i de relasjonene vi har, for relasjonene er jo kjernen i kristenlivet. Det krever at vi lager plass for mennesker både i kalenderen og i livet vårt, og at vi er åpne for å treffe nye mennesker. For oss fungerer denne formen godt. Det er viktig at menigheten og menneskene som samles «kler hverandre», dvs at aktivitet og form må tilpasses det antallet mennesker som møtes, og det tror jeg vi klarer godt.

Menigheten har i dag rundt 50 medlemmer og flere de har kontakt med.

Les også

Tar ikke gjenvalg

Terje Aadne har varslet hovedstyret at han avslutter tjenesten som generalsekretær sommeren 2020, etter ti år som Baptistsamfunnets leder.
Les mer

Pioner på Kypros

Det er bare et par år siden Kypros, som et av de siste landene i Europa, fikk en egen baptistmenighet, plantet av pastor Anton Balakumar Sinnathamby fra Norge.
Les mer

Hvordan bli en bedre menighetsplanter og pastor?

Mike Pears er direktør for International Baptist Study Center i Amsterdam, og har mange års erfaring som pastor og menighetsplanter i England. Tirsdag 2. april deltar han på fagdag.
Les mer
1 - 3 av 66
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone