Shalome Croos inn som 1. vara i styret i Digni
Shalome Croos inn som 1. vara i styret i Digni
3 mai 2018
- Dette er min måte å bidra til å gjøre verden mer rettferdig. Om jeg ikke kan jobbe i felten, er dette en mulighet for meg til å gi av meg selv og følge mitt kall.

Av Siri D. Fjeldberg

- Foreldrene mine har tatt meg med til flyktningleirer og barnehjem på Sri Lanka, så jeg har sett hvor urettferdig verden er. Jeg har også sett hvor vanskelig det er å jobbe i de utsatte områdene. Hvis jeg kan få være med å skape retteferdighet gjennom en god strategi for å fordele pengene Digni forvalter, kan jeg i alle fall påvirke noe.

Shalome har Master i helseøkonomi med spesialisering på evaluering av helsetjenester. Hun håper dette er en kompetanse som kan komme godt med. - Jeg regner med å bruke tid på å se hva som blir gjort, før jeg kan bidra mye. Det er mange i styret med utrolig mye kompetanse. Jeg er i det hele tatt veldig takknemlig for å bli spurt.

En annen faktor som er viktig er å kunne være et forbilde for andre. - Jeg er en annen kultur, en annen hudfarge og en annen generasjon enn de som er med i styret fra før. Det er lett å velge de som er eldre og har mer erfaring, men vi som er yngre kan også finne en god måte å gjøre en forskjell. Det viktigste er å gjøre en god jobb, men jeg håper dette også kan inspirere andre unge til å engasjere seg.

Digni er en paraplyorganisasjon som årlig får 160 millioner kroner i støtte fra Norad. Pengene fordeles til over 100 utviklingsprosjekter i regi av medlemmene. Det Norske Baptistsamfunn er en av de 20 kristne medlemsorganisasjonene som mottar penger hvert år. Dignis oppgave er å fordele pengene og passe på at pengene kommer frem, samt sikre at prosjektene gir gode resultater.

-

Les også

Lederskifte i Ung baptist

Fra årsskiftet overtok Sveinung Vaagen (t.v.) som daglig leder i Ung baptist etter Roald Zeiffert.
Les mer

Juletremisjonen

Også i 2018 selger baptistene på Ålgård juletrær til inntekt for misjonen i Kongo, noe avisen Dagen har lagt merke til.
Les mer

Sandnesposten om Ung kloster

Thea Kristin Reilstad (21) og Brit Janne Helland (21) har valgt en annerledes vei enn mange jevnaldrende.
Les mer
1 - 3 av 152
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |  Michelets vei 62c, N-1368 Stabekk, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.13105  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone