På lunsj med Kongen
På lunsj med Kongen
17 april 2018
H.M. Kong Harald V besøkte Ålgård og Gjesdal kommune 17. april. Tre baptister var blant dem som ble invitert til Kongelunsjen.

Tekst: Roger Dahl/Foto: Rebecca Bjerga

Blant de 50 gjestene fra Gjesdal var det hele tre baptister. Olav Lima som var i militæret sammen med kongen. Solfrid Dåsvand-Holtet som tok initiativet til og har ledet Internasjonal kvinnegruppe på Ålgård og Magnar Mæland som er pastor i Ålgård Baptistmenighet.

Lunsjen var en del av programmet i forbindelse med Kong Haralds besøk til kommunene Gjesdal og Bjerkreim. Kongen besøkte Gjesdal ungdomsskole. Han fikk møte elever og ansatte, og også høre sang av barn fra Solås barneskole. Gjesdal kommune har landets yngste befolkning, nær 35 % av innbyggerne er under 18 år. Det ga Kongen en unik mulighet til å følge opp sitt engasjement for barn og unge sitt oppvekstmiljø.

Det gir også Ålgård Baptistmenighet en unik mulighet til å fortsatt ha en sterkt og tydelig virksomhet for barn og unge, som menigheten har hatt gjennom mange år.

Kongelunsjen var i restauranten i lokstallen på Ålgård, som var stasjonsbygning på den nedlagte Ålgårdsbanen. Til sammen var det 80 stykker fra Gjesdal og Bjerkreim kommuner som spiste lunsj med Kongen, som avsluttet dagen med besøk i Bjerkreim.

Les også

Vil tenke helhet

Kenneth Manuel Innvær Andersen, nyansatt ungdomspastor i Ålgård Baptistmenighet, ønsker å se helhet mellom generasjoner i menigheten, i menighet – hjem samarbeidet og mellom kirkene på Ålgård og i Rogaland.
Les mer

Felles møtested, ledertrening og misjonsturer

Dette var temaene på Ung baptist sitt kontaktsutvalgsmøte (KU) i helga, hvor styret, staben, og representanter fra baptistsamfunnet og distriktene var samlet.
Les mer

Søndagsskolen på Andenes – En av Norges største?

- Å se tilbake på barndomsminnene gir en god følelse, og jo mer jeg tenker på denne tiden, jo gladere blir jeg for at søndagsskolen var en så viktig del av mitt liv, skriver Frank Einar Hansen om en av norges største søndagsskoler.
Les mer
1 - 3 av 70
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone