Grubeli Rehabiliteringssenter solgt
Grubeli Rehabiliteringssenter solgt
18 april 2018
1. april 2018 overtok Karmsund ABR driften av Grubeli Rehabiliteringssenter.

Av Siri D. Fjeldberg

- Det viktigste for menigheten var at Grubeli ble videreført som et kristent, diakonalt tiltak som hjelper mennesker med rusproblem, forteller Magnar Mæland, pastor i Ålgård Baptistmenighet. - Dernest var det viktig for oss å ivareta de ansatte. Grubeli er solgt som en virksomhetsoverdragelse hvor alle ansatte i utgangspunktet får tilbud om å bli med videre i arbeidet.

Ålgård Baptistmenighet overtok driften av Grubeli Rehabiliteringssenter i 1994. Senteret har vært et viktig diakonalt tiltak og mange mennesker har både blitt frelst og fått hjelp til et bedre liv. De siste årene har likevel økonomien vært krevende. Det er store behov for rusomsorg, men med nye prioriteringer i det offentlige har det vært vanskelig å gå nok inntekter. Kommunene prøver primært å hjelpe lokalt, eventuelt sende til behandling i spesialhelsetjenesten. Dermed har det vært få kommuner som har vært villige til å sende klienter til Grubeli. Stedet har plass til over 20 beboere, men de siste årene har det ofte bare vært 10-12 klienter. Karmsund ABR er en kristen stiftelse som er lokalisert på Haugalandet. De driver med alt fra avrusning til ettervern og videregående skole. I tillegg har de avtaler med mange offentlige instanser som vil sikre at Grubeli kan utnytte kapasiteten sin bedre.

- Det er ikke til å skjule at det har vært krevende for menigheten å drive Grubeli de siste årene, forteller Magnar. - Det har også vært krevende å håndtere driften og strategiske spørsmål med menighetsmøte som øverste instans. Det er ulike syn på hva som var den rette veien videre, men de fleste er glade for løsningen med at Karmsund ABR nå driver Grubeli videre. Menigheten tenker fortsatt at sosialt og diakonalt arbeid er viktig, og er nå i tenkeboksen i forhold til eventuelt nye prosjekter og satsningsområder. Ålgård Baptistmenighet ønsker å bidra til å forkynne evangeliet og lindre nød, både lokalt og internasjonalt. Derfor er misjon og diakoni fortsatt viktig for oss, og vi er spent på nye områder som Herren vil lede oss inn i.

Les også

Følg påsken på baptist.no

Det var intense og utfordrende dager i påsken. Bli med på disiplenes opplevelser fra dag til dag gjennom påsken.
Les mer

Ålgård Baptistmenighet søker nye medarbeidere

Det er ledig stilling både som pastor og som daglig leder i Norges største baptistmenighet. Søknadsfrist er april.
Les mer

Vil tenke helhet

Kenneth Manuel Innvær Andersen, nyansatt ungdomspastor i Ålgård Baptistmenighet, ønsker å se helhet mellom generasjoner i menigheten, i menighet – hjem samarbeidet og mellom kirkene på Ålgård og i Rogaland.
Les mer
1 - 3 av 26
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone