Gåturen som redder liv
Gåturen som redder liv
14 mars 2018
Folk på flukt fra Boko Haram og Kongo er blant de som akkurat nå drar nytte av pengene fra fjorårets Fasteaksjon. I år kan nye mennesker få hjelp når Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon blir arrangert den 18-20.mars. Og frivillige fra hele Norge deltar.

At en bøssebærer banker på døren er et sikkert tegn på at det snart er påske. Den årlige Fasteaksjonen blir i år arrangert for 51. gang, og går som vanlig til Kirkens Nødhjelps arbeid i over 25 land rundt om i verden. Sentralt står arbeid med vann, hygiene, toaletter og traumebahndling.

– «Ja, vi elsker dette vannet» er temaet for årets aksjon, og det er ikke uten grunn at vi prioriterer vann i arbeidet vårt. Skole og helse er viktig, men uten rent vann blir elevene syke og helsetilbudet overbelastet av mennesker med vannrelaterte sykdommer. Derfor fortsetter vi å gi folk rent vann, sier generalsekretær i Kirkens Nødhjelp, Anne-Marie Helland.

Våknet til lyden av skudd
Pengene som kommer inn fra Fasteaksjonen gir Kirkens Nødhjelp muligheten til å reagere raskt i kriser, og er dermed med på å redde liv. I år har organisasjonen brukt penger fra Fasteaksjonen til å hjelpe folk som blant annet er på flukt fra Boko Haram og et kriserammet Kongo.

Gåturen som redder liv

– Vi våknet til lyden av skudd, og la ut på flukt. Vi måtte etterlate alt vi hadde. Vi var på flukt i flere dager, og måtte gå langt uten verken mat eller drikke, forteller 14 år gamle Kany.

Hun er en av 4,8 millioner kongolesere som er på flukt i dag. Livet er snudd på hodet i løpet av kort tid for Kany, og det er når krisene i livet oppstår det er nødvendig med ekstra hjelp.

Jobber over hele verden
Slik er det for de fleste flyktninger, som forlater det meste de har når de legger ut på flukt. I tillegg til kongolesiske flyktninger jobber også Kirkens Nødhjelp blant flyktninger fra Syria, Myanmar, Sør-Sudan og flere andre land. I tillegg driver organisasjonen langsiktig utviklingsarbeid i en rekke land rundt om i verden.

– Hvert år får vi muligheten til å gjøre noe for andre som bor langt unna oss, og som mangler noe av det mest grunnleggende, slik som vann og et sted å gå på do. Vi mener dette også angår oss her lokalt, og derfor deltar vi i årets Fasteaksjon, sier sier informasjonsleder Roger Dahl i Det Norske Baptistsamfunn

.

Det blir mulig å støtte opp om aksjonen ved å gi i bøsser, men også ved å sende et valgfritt beløp via Vipps til 2426, eller ved å sende SMS med kodeordet GAVE til 2426 (200 kr).

 

 

Les også

SENT samlet 800 baptister

800 baptister fra 82 land rundt om i verden deltok på misjonskonferansen SENT i Stavanger. Det var inspirerende morgensamlinger, tankevekkende temasamlinger og kveldssamlinger som utfordret til misjonstjeneste både i lokalsamfunnet og internasjonalt.
Les mer

Ett år med krig i Europa

På ettårsdagen for krigsutbruddet i Ukraina står vi fortsatt sammen med våre brødre og søstre i Ukraina og alle dem som bidrar for å hjelpe, trøste og stille savn. Kirker over hele landet markerer årsminnet i dag og denne helgen.
Les mer

Klart for nytt kapittel i livet

Trine og Ørnulf Mathisen flytter om få uker til Albir-Villajoysa i Spania for å arbeide som vertskap i Sjømannskirken. Baptistkirkene på Konnerud og i Drammen er sendemenigheter.
Les mer
1 - 3 av 147
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone