Sterke reaksjoner over poitiets vurdering
Sterke reaksjoner over poitiets vurdering
24 februar 2018
22. februar tok Politiet seg inn i kirkebygget til menigheten Nytt Liv i Fitjar for å hente ut en afgansk familie i kirkeasyl.

Av Roger Dahl

I følge nrk.no mener Politiet at ordningen med kirkeasyl ikke er brutt da de vurderer menighetens bedehus ikke er en kirke.

– Dette er ikkje ei kyrkje, svarer politioverbetjent Pål Gjil, avsnittsleiar ved utlendingseininga i Sørvest politidistrikt til nrk.no. Han forteller at Politiet hadde støtte fra juridisk avdeling hos Politiets utlendingsenhet, før aksjonen ble gjennomført.

Brudd på forskrift
Pastoren i menigheten Nytt Liv kjenner seg helt sikker på at dette er et brudd på retningslinjene som ble gitt rundt kirkeasyl.

- Det kom eit direktiv i 1996 om at politiet ikkje skal gå inn i kyrkjer og ta ut asylantar. Og i 2015 stadfesta Sylvi Listhaug at det var uaktuelt å endra på kyrkjeasylet. Dette er eit overgrep mot familien, og særs traumatisk for dei, seier Håvik til nrk.no. I en annen sak på nettstedet nrk.no går et fram at Håvik har anmeldt politiet på grunn av dette.

I går hadde ikke justisministeren noe ønske om å kommentere denne saken opplyser nrk.no

Grunnlaget for vurdering
I følge Politiets vurdering er ikke bygget, som er menighetens forsamlingslokale, som er regulert til nettopp enne bruk, et kirkebygg. Derimot hevder Politiet at det er å oppfatte som den afganske familiens bolig.

TIdligere ha flere baptistkirker og også andre frikirkelige lokaler blitt respektert som kirkeasyl. Menigheten Nytt Liv er tilknyttet De Frie Evangeliske Forsamlinger, og i følge menighetens nettside er en stor del av virksomheten i en annen kirke i en annen bygd. Vi mener det er grunn til å spørre om Politiet har iverksatt et skille mellom bedehus, frikirkelige kirkebygg og Den norske kirkes kirkebygg, 

Vi undrer oss over at Politiet har gjort denne vurderingen, og må med rette spørre om det med dette er etablert en forskjellsbehandling av kirkebygg i Norge, som vi ikke har sett tidligere. Vi imøteser behandlingen av menigheten Nytt Livs anmeldelse av saken, der Politiet ok seg inn i menighens utpostkirke og brøt et kirkeasyl.
Vi synes også det er beklagelig at Justisministeren ikke vil kommentere saken.

 

 

 

Les også

Våre tanker og bønner går til de rammede

Hendelser, som i Oslo natt til lørdag 25. juni, skal ikke skje. Vi er sterkt berørt av den forferdelige hendelsen med skyting, drap og mange skadde.
Les mer

Forebygger utenforskap

Ikkevoldsprisen 2022 er tildelt generalsekretær Ingrid Rosendorf Joys i Samarbeidsrådet for tro- og livssynssamfunn (STL).
Les mer

Ukraina-krigen skygger for lidelsene i Myanmar

To kriser samtidig blir fort en for mye. Det merker de i Baptistsamfunnet som på en gang prøver å hjelpe flyktninger både fra Myanmar og Ukraina.
Les mer
1 - 3 av 87
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone