Multikulturelt kirkesamfunn
Multikulturelt kirkesamfunn
15 februar 2018
- Vær en skikkelig kristen, og følg Jesus sammen med mennesker som er annerledes enn deg, sier Sveinung Vaagen, konsulent i Ung baptist.

Av Siri Dufset Fjeldberg

Multikulturelt kirkesamfunn er et satsningsområde for baptistsamfunnet, og var også hovedtema for felles stabsdag med baptistsamfunnet og Ung baptist i vinter. –Multietnisk er et mer beskrivende begrep, sier Sveinung som innledet til en teologisk samtale om tematikken. Han hevder at multikulturelt kirkesamfunn lett kan forveksles med den postmoderne forestillingen om at alle kulturer er likeverdige. Men vi som kristne må holde opp noen verdier som handler om evangeliet på tvers av kulturer.

Daglig leder i Ung baptist, Roald Zeiffert sier at dette er svært relevant for oss som kirkesamfunn og at i en undersøkelse Ung baptist gjorde blant menigheter som hadde registrert barne- eller ungdomsarbeid i 2014 så bestod arbeidet i 22 menigheter i all hovedsak av barn- og unge med norsk bakgrunn, 25 menigheter var såkalte etniske menigheter, og 11 menigheter var utpreget multietniske.

Sveinung trekker særlig frem menigheten i Antiokia som et tydelig teologisk forbilde for oss, og viser til at denne menigheten som var utpreget multietnisk også var den menigheten som hadde størst betydning for utbredelsen av den første kirke.

- Dette er utrolig interessant for oss, sier hovedstyrets leder Magnar Mæland. - Her er det veldig mye spennende å ta tak i videre. Vi trenger å jobbe mer teologisk med disse spørsmålene fremover.

Les også

Ber norske kristne være mer kritiske til egen kultur

– Kristne som går i menigheter der folk stort sett ligner dem selv bør være mer ukomfortable med det, sier Gabriel Stephen.
Les mer

Fullt hus på MG-forum

MG står for multikulturell generasjon. Visjonen og misjonen er: «Cultivating the next multicultural generation and desciples»
Les mer

Slik kan kirken bidra i arbeidet mot rasisme

«Det viktigste jeg kan si er at det finnes rasisme i Norge», sier Temesgen Kahsay.
Les mer
1 - 3 av 55
...

© 2014 Baptist.no

Baptistkirken Norge  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone