Kristina ansatt som barnearbeider i Tromsø
Kristina ansatt som barnearbeider i Tromsø
24 januar 2018
Crazy Crew er navnet på den nye tweens-gruppa som er i ferd med å etablere seg i Tromsø baptistmenighet. I Crazy Crew står musikk, dans og drama i høysetet. For å lede arbeidet har menighten ansatt Kristina Thu (i midten) i 20 prosent som barnearbeider.

Av Sveinung Vaagen

Vi møtte Kristina på «Gi Jesus videre», en felleskristelig barne- og ungdomslederkonferanse på Rivermont ungdomssenter i januar. Der var hun sammen med sine venner, Kamilla Emilie Svendsen og Rebekka Korvanen. De tre driver Crazy Crew sammen, en tweens-gruppe for 4.–6. klassinger.
 
Kristina forteller at det kom fire jenter de to første gangene. –På Crazy Crew lager vi dans og teater sammen med barna. Målet er at det skal være et godt sted for barna å være, at vi får delt Jesus med dem og at det skal komme flere.
 
Kristina har vokst opp i menigheten, Kristent Fellesskap, i Tromsø. Etter musikklinja på videregående tok hun ett år på lovsangsskole og deretter ett år på Grieg-akademiet i Bergen, før hun kom tilbake til hjembyen og blant annet jobbet litt på SFO. 
 
–Jeg oppdaget at Gud kunne bruke meg der. Jeg likte det og fikk et hjerte for barn. I sommer ba jeg mye og hadde lyst til at Gud skulle bruke meg. Jeg er glad i musikk, dans og drama og tenkte det kunne brukes til å nå ut til barn som ikke går i kirken.
 
Kristent Fellesskap leide baptistkirken til sin virksomhet fram til sommeren, og Kristina så for seg et nytt barnearbeid akkurat der. Hun delte sine tanker med noen kjente i baptistkirken. –De sa at pastoren, Leif Vollan, hadde på hjertet å starte noe for barn. Han var veldig positiv da jeg snakket med ham.
 
Dette tok Kristina som en stadfestelse på at hennes tanker ikke var tilfeldig, og snart foreslo menigheten å ansette henne i en liten stilling som barnearbeider. På denne tiden hadde hun blitt kjent med to nyinnflyttede studenter i Tromsø, Kamilla og Rebekka. –Vi er et bra team. For eksempel er Kamilla mye bedre på drama enn meg, så vi utfyller hverandre.
 
I tillegg til Crazy Crew er jobben til Kristina å hjelpe til på søndagsskolen. Når hun ikke er i baptistkirken eller sin egen menighet, arbeider hun litt i hjemmetjenesten og holder på med musikk. Instrumentene hennes er fiolin og piano, men en dag hun satt og leste om en komponist, sa plutselig Gud: «Ikke si at du ikke kan skrive musikal!»
 
–Så da begynte jeg å skrive en musikal. Den har handling fra Esters bok i Bibelen. Jeg håper å gjøre den ferdig dette året, sånn at Crazy Crew kan øve den inn til høsten.

Les også

40 % flere søkere enn i fjor

Oslofjord Folkehøgskole har markant økning i søknadstallet pr 1. juni.
Les mer

Slik tilpasset de seg den norske kulturen

Med oppvekst henholdsvis i jungelen i Kongo og i en flyktningleir i Thailand ble overgangen til norsk ungdomskultur stor for Arnhild Sommer Edvardsen og Sheeku Sher Ahpahtoo.
Les mer

Klart til bruk ...

Så snart situasjonen rundt korona-pandemien tillater det er Rivermont Ungdomssenter klar til bruk. Byggekomiteen møttes med betryggende korona-avstand.
Les mer
1 - 3 av 150
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone