Ordføreren roser menigheters sosiale arbeid i Oslo
Ordføreren roser menigheters sosiale arbeid i Oslo
12 januar 2018
– Det gir styrke, trøst og energi å vite at folk sitter her og ber for meg, arbeidet mitt og byen, sier Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) under Bønn for Oslo.

Tekst / foto: Ingunn Marie Ruud

Fredag morgen var Oslos ordfører Marianne Borgen, sammen med finansmann og filantrop Johan H. Andresen, morgengjester i Filadelfiakirken under arrangementet Bønn for Oslo. Hun leste en egenskrevet bønn fra scenen og tok seg god tid til å prate med folk etterpå. På bildet står hun sammen pastor Erik Andreassen (tv) som ledet samtalen.

– Jeg synes det er viktig å være til stede her. Det er viktig å snakke sammen om hvilke utfordringer vi har for byen og hva vi i fellesskap kan gjøre for at denne byen, som er fantastisk i utgangspunktet, kan bli enda mer inkluderende, rausere og bedre for enda flere, sier Borgen som representerer Sosialistisk Venstreparti.

– Hvordan føles det som ordfører å vite at folk sitter på Bønn for Oslo og ber for deg og arbeidet ditt?

– Det gir styrke, trøst og energi. Jeg synes det er veldig flott. Jeg vet også at mange av de som er her og ber også handler. Den kombinasjonen er fantastisk flott og godt å tenke på, sier Oslo-ordføreren.

 

Ros til menighetene
Borgen og Andresen var invitert for å snakke om arbeidsliv og sosialt entreprenørskap. Ordføreren forteller at hun har hørt om og sett mye bra menigheter gjør rundt i bydelene i Oslo.

– Jeg vet at veldig mange menigheter gjør et fantastisk viktig sosialt arbeid. Ikke minst gjør de mye for barn og barnefamilier. Det å skape møteplasser, å åpne opp og invitere inn til fellesskap, er en utrolig viktig jobb. Det er mye flott som skjer som jeg heier på, sier hun.

Pastor Erik Andreassen, som ledet samtalen med Borgen og Andresen, forteller at næringsliv og sosialt ansvar er en av de kulturelle utfordringene de har sett på blant annet i rapporten «Oslo Monitor 1.0» som de har fått Tankesmien Skaperkraft til å utarbeide.

– Det er viktig fordi vi for å løse samfunnets utfordringer trenger mer enn det etablerte kan få til. Vi trenger innovasjon og nytenkning og vi trenger businessfolk som har en større tanke for sin virksomhet enn bare bunnlinja, sier Andreassen som til vanlig er pastor i Oslo misjonskirke Betlehem.

Ordføreren roser menigheters sosiale arbeid i Oslo

SOSIALT ENTREPRENØRSKAP: (f.v.) Finansmann Johan H. Andresen og ordfører Marianne Borgen samtalte med pastor Erik Andreassen om næringsliv og sosialt ansvar under Bønn for Oslo fredag morgen. FOTO: Ingunn Marie Ruud, KPK

 

Sosialt entreprenørskap
Johan H. Andresen er en av Norges mest formuende privatpersoner og driver holdingselskapet Ferd.  Gjennom Ferd Sosiale Entreprenører er han også en sterk pådriver for næringslivets ansvar og investerer i sosialt entreprenørskap.

– En sosial entreprenør er en person eller liten organisasjon som har en ny løsning på et kronisk sosialt problem og som bruker forretningsmessige metoder for å skalere den løsningen til flest mulig, sier finansmannen.

Han forteller at de gjennom dette ikke er spesielt ute etter å tjene penger, men er opptatt av hvilke nye løsninger som finnes på kroniske sosiale problem.

– Vi er opptatt av innovasjon og må tørre å ta risikoer for å prøve nye ting som kan fungere bedre enn de gamle og av den reelle effekten på bakken, sier Andresen.

Pastor Andreassen forteller at hvem Bønn for Oslo inviterer som morgengjester er knyttet til hva de ser på som utfordringer i Oslo.

– Vi ønsker å høre fra mennesker som er viktige for byen. Andresen har i mange år vært i front på å investere penger og engasjere seg i sosialt entreprenørskap og finansiere løsninger som hjelper mennesker. Det er spennende å høre hans perspektiver, sier han.

 

Egen bønn
I likhet med sin partikollega Inga Marte Torkelsen, som var en av morgengjestene på Bønn for Oslo i fjor, hadde ordføreren skrevet en egen bønn for anledningen.

– Jeg ber for at vi sammen skal skape samhold, tillitt og velferd. Limet og tryggheten i et samfunn er basert på at vi vet at vi tar vare på hverandre og har tillitt til hverandre, ba hun blant annet i bønnen.

– Jeg ber om at vi alle får styrke og visdom til å sikre at alle barn opplever trygghet og kjærlighet og at vi greier å være til stede for våre medmennesker. Amen, avsluttet Borgen sin bønn med.

Ordføreren påpekte at hun selv er agnostiker og ikke ber til vanlig, men syntes det gikk helt fint å lese sin bønn fra scenen i Filadelfiakirken.

– Jeg er vokst opp i en familie hvor vi har hatt ulik tro og jeg er gift med en kristen mann som ber. Jeg har stor respekt for at mange ber. Det er en måte å vise solidaritet, medmenneskelighet og trøst på, sier hun.

Andresen hadde ikke skrevet en egen bønn, men forteller at han er særlig opptatt av folk som har havnet på kjøret.

– Min bønn ville vært: Kjære alle sammen, vær pragmatiske. Finnes det løsninger i Portugal som vil fungere på gata i Oslo så vær så snill å bruk dem. KPK

Relaterte lenker

Les også

Folk søker bønn i krisetid

En dansk forskningsartikkel peker på en global trend der internettsøk på temaet bønn har skutt i været under koronapandemien.
Les mer

Døgnåpen bønnemaraton

Baptistenes verdensallianse invitere baptister fra hele verden til bønnedag i forbindelse med corona-pandemien som rammer hele verden.
Les mer

Vi er med på felles bønnedag

Både Baptistsamfunnet og Ung baptist deltok aktivt i bønnedagen.
Les mer
1 - 3 av 27
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone