Det var en gang
Det var en gang
16 november 2017
Karrige forhold, men stor leirglede på leir i tidligere tider.

Av Frank Einar Hansen

For de av oss som kun har opplevd leir på nye Rivermont kan det være interessant å se hvordan leirene ble arrangert  umiddelbart etter krigen. På dagens Rivermont er det flotte soverom, flotte dusj- og vaskemuligheter, rommelig spisesal og flott peisestue. For de som er kokker under samlingene er det et moderne kjøkken.
 
Hvordan var det før i tiden?
Skulle det lages mat til store juniorgrupper, krevdes det store og solide kokekar.. Bildet viser kokkene Anna Heitun, Hansine (Søster) Aas og Jenny Elvsveen. Det er uklart hvor bildet er tatt. Det kan være Kasfjordvannet, Rivermont eller fra Bjarkøy. Sistnevnte var også et populært sted å ha leirer.
 
De som var leirledere og kokker så seg ikke forbalt. De hadde et unikt ønske om å gi de unge evangeliet, og da var fasilitetene underordnet.
 
 

 

Les også

Innvielse av ny spisesal på Rivermont

I Distriktsnytt 2/2020 kan du lese siste nytt fra baptistene i Nord-Norge. 14.-16. august blir det distriktsstevne med innvielse av ny spisesal på leirstedet.
Les mer

Stolt historie

For 160 år siden ble den første norske baptistmenigheten stiftet. Til 150 årsmarkeringen lagde vi film som vi gjerne deler på nytt!
Les mer

Ung baptist avlyser sommerleirene

Ikke mulig å gjennomføre på en forsvarlig måte.
Les mer
1 - 3 av 167
...

© 2014 Baptist.no

Det Norske Baptistsamfunn  |   Chr. Krohgs gt 34, N-0186 Oslo, Norway
Tlf. (+47) 67103560  |   post@baptist.no
Gavekonto 3000.15.93672  |  VIPPS: 10910
Intranett 

Powered by Cornerstone